Έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα για την ανασφάλιστη εργασία!

0
281

Άρχισαν οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας την Κυριακή 15/09/2013 και ήδη επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 102 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και εντοπίστηκαν 29 μη δηλωμένοι εργαζόμενοι.

Στιγμιότυπο από την ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Μετά την επιβολή των πρώτων προστίμων έγινε πλέον κατανοητό ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες «δεν αστειεύονται», επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Περί τους 1.000 ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας ξεκίνησαν την Κυριακή σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζόμενων.

Τα τσουχτερά πρόστιμα ύψους 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, επιβάλλονται επί τόπου χωρίς να δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα της προηγούμενης ακρόασης.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά, επίσης, ως ενθαρρυντικό γεγονός ότι οι έλεγχοι αυτοί συνοδεύονται και από ταυτόχρονη σημαντική αύξηση των επίσημων αναγγελιών πρόσληψης στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη». 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here