Έλληνας είναι ο Καλύτερος Πιλότος του NATO για άλλη μια φορά!!

0
515

Για ακόμη μια φορά  Έλληνας πιλότος από την 340Μ ο «Best Warrior» του ΝΑΤΟ.

Έλληνας είναι ο καλύτερος πιλότος στο ΝΑΤΟ για άλλη μία χρονιά. Πρόκειται για τον Αναστάσιο Ανδρονικάκη ο οποίος υπηρετεί στην 340 Μοίρα «Αλεπού» της 115 ΠΜ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η συμμετοχή της «αφρόκρεμας» των πολεμικών αεροποριών του κόσμου στον Ελληνικό «Ηνίοχο» είναι η απάντηση του γιατί κάθε χρόνο στο Νατοϊκό σχολείο του λεγόμενου TLP που γίνεται στην Ισπανία, την πρωτιά διατηρεί η Ελλάδα. Ο λεγόμενος «Best Warrior», όπως ψήφισαν οι πιλότοι του ΝΑΤΟ, είναι Έλληνας.

Στην Ανδραβίδα βρίσκεται και το λεγόμενο Ελληνικό «Top Gun», εκεί όπου οι ιπτάμενοι μελετούν ατελείωτες ώρες και εκπαιδεύονται, μαθαίνοντας όλα εκείνα τα μυστικά που χρειάζονται ώστε να ξεχωρίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση «Ηνίοχος 2021» της Πολεμικής Αεροπορίας με την ελίτ των μαχητικών από ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ελλάδα να έχουν συγκεντρωθεί στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα, εκίνησε τη Δευτέρα (12/04) και θα διαρκέσει έως και 22 Απριλίου, ενώ η φάση αναδίπλωσης θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου.

115 Πτέρυγα Μάχης

Το έμβλημα της Μονάδας πήρε τη σημερινή του μορφή το 1979. Στον θυρεό απεικονίζεται ο Μινώταυρος σύμβολο δύναμης και ισχύος.

Στο επάνω μέρος υπάρχει το λογότυπο: «Aρετά βαίνει διά μόχθων» δηλαδή η αρετή επιτυγχάνεται με μόχθους, φράση που συναντάται στο έργο του Ευριπίδη, Ηρακλείδαι, στ. 625.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here