Έλληνας προδότης στρατολογημένος ως πράκτορας της ΜΙΤ καταζητείται από την Interpol.

0
419

Διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη Έλληνα, ο οποίος φέρεται ότι έχει «στρατολογηθεί» από την τουρκική μυστική υπηρεσία (ΜΙΤ), εκτελώντας κατά καιρούς «αποστολές», στοχοποιώντας πρόσωπα που ενοχλούν με τη δράση τους την Άγκυρα, εκδόθηκε από την Interpol.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατίας», το ένταλμα αφορά τον Χ.M., ο οποίος έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών ταυτοποιήθηκε ως εξαιρετικά επικίνδυνος πράκτορας της ΜIT.

O άνθρωπος αυτός, που είχε αρχικά ως «έδρα» τη Ρόδο, ενεπλάκη σε απάτη-μαμούθ ύψους 8.000.000 (για την οποία έχει καταδικαστεί), δραπέτευσε έπειτα από την Ελλάδα και βρήκε καταφύγιο ύστερα από άγνωστο χρονικό διάστημα στην Τουρκία.

Εκεί στρατολογήθηκε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες με άγνωστα ανταλλάγματα, μεταφέροντας και μέρος των κλοπιμαίων.

Έκτοτε δραστηριοποιεί­ται για λογαριασμό της ΜΙΤ, κάνοντας διαδικτυακή προπαγάνδα αλλά και ενέργειες υποκλοπής πληροφοριών.

Τα ίχνη του

Οι ελληνικές υπηρεσίες ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του από τις δημοσιεύσεις που πραγματοποιεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εντόπισαν τα σημεία στα οποία δραστηριοποιείται, με αποτέλεσμα να ξετυλιχθεί το κουβάρι και να ξεσκεπαστεί ο ρόλος που παίζει σε βάρος της χώρας ένας άνθρωπος που κατά καιρούς μάλιστα εμφανιζόταν ως πράκτορας της ΕΥΠ (κάτι, βέβαια που δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά).

Η περίπτωσή του θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή, καθώς εκτός από τον πόλεμο προπαγάνδας και δολιοφθοράς που εξαπολύει σε στόχους που του υπαγορεύονται από την τουρκική υπηρεσία, δημοσιοποιεί και στοιχεία από διαβαθμισμένα έγγραφα που είτε έχουν πέσει στα χέρια του είτε του έχουν δοθεί από ανθρώπους της Άγκυρας.

Πηγή: Δημοκρατία

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here