Έλληνες που μας κάνουν περήφανους!

0
344

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία τίμησαν την απονομή των βραβείων «IFG 2013» του International Foundation for Greece, που έγινε με μεγάλη επισημότητα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Για τους εκπροσώπους της «άλλης Ελλάδας», «της Ελλάδας που διαπρέπει πέρα από τα ελληνικά σύνορα», μίλησε στον χαιρετισμό του, ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία με την Ασπασία Λεβέντη στο δείπνο. 

Η πρόεδρος του Ιδρύματος Ασπασία Λεβέντη αναφέρθηκε στο International Foundation for Greece, που ιδρύθηκε στο Λονδίνο με στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου στήριξης των ομάδων του πληθυσμού της χώρας μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. 

Δημιουργεί παράλληλα ένα όχημα για όσους θέλουν να προσφέρουν, ώστε η βοήθεια να φτάσει έγκαιρα και αποτελεσματικά . Τόνισε επίσης ότι τα βραβεία IFG θα απονέμονται κάθε τρία χρόνια σε διακεκριμένους Έλληνες που ζουν εκτός συνόρων και που ενισχύουν την εικόνα της χώρας μας.

Η κα Λεβέντη ευχαρίστησε τέλος τα ΕΛΤΑ που υλοποίησαν την πρόταση του Ιδρύματος για την έκδοση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων, που απεικονίζουν του βραβευμένους με τα IFG AWARDS.

Βραβεύτηκαν στην κατηγορία «Γράμματα και Τέχνες» ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, που επειδή έλειπε στο Λονδίνο για τη συναυλία που ετοιμάζει το βραβείο του παρέλαβε η μεγάλη Σπανιόλα τραγουδίστρια Λουζ Καζάλ, στην κατηγορία «Επιστήμη» ο καθηγητής Δρας Αριστείδης Πατρινός.

«Επιχειρηματικότητα» ο Ανδρέας Λιβέρης. «Θέατρο και Κινηματογράφος» ο Δημήτρης (Jim) Γιαννόπουλος. «ΜΜΕ» ο Νίκος Αλιάγας και «Φιλανθρωπικά Ιδρύματα» το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γ. Αρχιμανδρίτης.

Οι βραβευθέντες μίλησαν με υπερηφάνεια και συγκίνηση για την Ελλάδα, τη χώρα που τους εμπνέει και τους καθοδηγεί με το πνεύμα και τις αξίες της. Η λαμπερή βραδιά, περιελάμβανε ρεσιτάλ του ντουέτου CARisMA και επίσημο δείπνο.

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:45 limit=2}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here