Έμμα Στόουν με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια της.

0
206

Είναι λεπτή, ψηλή 1,68 μ. και χαριτωμένη. Χαρακτηριστικό στο πρόσωπό της είναι τα μεγάλα εκφραστικά μάτια της. Από όταν ξεκίνησε την καριέρα της άρχισε να εμφανίζεται και να γίνεται γνωστή μέσα από κωμωδίες.

Τελευταία όμως εντυπωσίασε φαίνεται τον Γούντι Άλλεν που την επέλεξε για μούσα του στην τελευταία του ταινία «Μαγεία στο Σεληνόφως». Είναι μικρή ακόμη όμως κι έχει πολύ δρόμο για τη δόξα μπροστά της. Μιλάμε για την Έμμα Στόουν.

Ποια είναι

Η Έμιλι Τζην-Έμμα-Στόουν γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου – αχ Σκορπίνα μου εσύ! – του 1988 στο Σκοτσντέηλ της Αριζόνα. Το επίθετο της οικογένειάς της αγγλοποιήθηκε σε Στόουν από τον παππού της, όταν μετανάστευσε στην Αμερική από τη Σουηδία.

Η Έμμα άρχισε να παίζει σε μια παιδική θεατρική σκηνή από την ηλικία των 11 μόλις ετών, ενώ μέχρι τα τελειώσει το δημοτικό είχε λάβει μέρος σε 16 παιδικές παραστάσεις. Οι γονείς της την έστειλαν σε ένα καθολικό σχολείο θηλέων και μόλις ξεμπέρδεψε με το πρώτο εξάμηνο ζήτησε από τους γονείς της να την ακούσουν πολύ προσεκτικά.

Τι το σοβαρό θα έλεγε ένα παιδί σχεδόν 13. Ε λοιπόν η Έμμα είχε καταστρώσει ένα ολόκληρο σχέδιο που ονόμασε «Σχέδιο Χόλιγουντ» για να της επιτρέψουν να πάει στο Λος Άντζελες και να παρακολουθήσει εκεί μαθήματα υποκριτικής.

Το εγχείρημά της στέφθηκε από επιτυχία και οι δικοί της τής επέτρεψαν τελικά να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Μετακόμισε λοιπόν στα 15 της μαζί με τη μητέρα της, εμ αυτό είναι το μυστικό να στηρίζουν τα παιδιά οι μητέρες, πώς να πήγαινε ένα 15άχρονο μόνο του, σε ένα διαμέρισμα της πόλης των Αγγέλων;

Κι εκεί έκανε μαθήματα κατ οίκον. Γρήγορα η Έμμα άρχισε να πηγαίνει σε ακροάσεις για ρόλους. Έβαψε μάλιστα και τα ξανθά φυσικά της μαλλιά σκούρα γιατί πίστευε ότι αυτό θα βοηθούσε να της δίνουν σοβαρούς ρόλους.

Η επιλογή της ανάμεσα από οκτώ κορίτσια, για το τηλεοπτικό σήριαλ «The Partridge Family» και την έκανε γνωστή και της έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει τον μάνατζερ Νταγκ Γουώλντ. τσι εμφανίστηκε και σε άλλα τιβι σήριαλς. Ήταν το 2008 που άρχισε τα γυρίσματα της κωμωδίας Paper Man υποδυόμενη μια νεαρή νταντά και την ίδια χρονιά το φιλμ Kieran όπου συμμετείχαν η Λίζα Κούντροου, ο Ράιαν Ρέινολντς κι ο Τζεφ Ντάνιελς , το Ghost of Girlfriends Past, Όλα το 2009.

Η κωμωδία Marmaduke με τον Όουεν Γουίλσον ήρθε το 2010 Η πιτσιρίκα είχε πάρει φόρα. Το 2011 προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα Α΄ γυναικείου ρόλου σε μιούζικαλ ή κωμωδία.

Μέχρι σήμερα η Έμμα δυο-δυο τις γυρίζει κάθε χρόνο της ταινίες, αν όχι και τρεις. Εκείνη όμως που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή της ήταν προ τριετίας το The Amazing Spider-Man που είχε για συμπρωταγωνιστή τον όμορφο Άντριου Γκάρφηλντ με τον οποίο διατηρούν ακόμη δεσμό.

Πρόσφατα εμφανίστηκαν πιο ερωτευμένοι από ποτέ, στο Φεστιβάλ Διεθνούς Κινηματογράφου της Βενετίας για την προβολή της ταινίας εκείνης και του έργου εκείνου.

Από τον Φεβρουάριο του 2012 είναι το πρόσωπο της Revlon. H Έμμα μένει στο Γκρήνουιτς Βίλατζ της Νέας Υόρκης από το 2009. Το 2008 η μητέρα της διαγνώσθηκε με καρκίνο του στήθους. Όταν πέρασαν δυο χρόνια και ήταν καλά το 2010 δηλαδή, έκαναν κι οι δυο το ίδιο τατουάζ στον καρπό τους.

Τώρα ετοιμάζει ένα άτιτλο δράμα μυστηρίου του Γούντι Άλλεν – έγινε μούσα του δεν σας τόπα – και ακόμη μία ρομαντική του Κρόου χωρίς τίτλο ακόμα, με την Sony Pictures και τον Μπράντλυ Κούπερ που άρχισε να γυρίζεται στη Χαβάη τον Σεπτέμβριο του 12013 και θα παιχτεί στις 29 Μαΐου του 2015.

Περιμένετε έχει κι άλλο με τον Έντουαρντ Νόρτον και τον Μάικλ Κήτον την κωμωδία του Ιναρίτου Birdman που θα το δούμε τον προσεχή Οκτώβριο. Από τον ερχόμενο Νοέμβριο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου του 2015, η Έμμα θα υποδυθεί την Σάλλι Μπόουλς στο μιούζικαλ Cabaret που θα ανέβει στο Broadway, αφού η Μισέλ Γουίλλιαμς αποχώρησε από τον θίασο. Έχουμε να δούμε και να ακούσουμε ακόμη πολλά για αυτή την Σκορπίνα του Χόλιγουντ που ό,τι βάλει στο μυαλό της το καταφέρνει.

ΛΕΕΙ

* Είναι ο αγαπημένος μου! Έγραφε, σκηνοθετούσε, ήταν ο παραγωγός, κι έκανε ο ίδιος το κάστινγκ σε όλες του τις ταινίες. Το φαντάζεστε; Τρελαίνομαι για τον Τσάρλι Τσάπλιν.

* Πιστεύω ότι το σπουδαιότερο για κάποιον είναι να είναι ειλικρινής, με τους γονείς του, τους φίλους του, τους δικούς του ανθρώπους γενικότερα , και να αισθάνεται ασφαλής.

* Μ αρέσει πολύ η γραμματική. Στην Ορθογραφία ήμουν πρώτη και ακόμη είμαι το πιο αγαπημένο μου μέρος σε μια ταινία είναι το τέλος της. Γι αυτό κι όλες οι αγαπημένες μου ταινίες έχουν καλό τέλος.

* Θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό μου που έχω τέτοιους γονείς. Είναι ευλογία για μένα. Πάντα δείχνουν μεγάλη κατανόηση γι αυτό που θέλω να κάνω στη ζωή μου.

Όταν κοιτάζω πίσω μου, δεν μετανιώνω για ότι έκανα. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ σκληρή απέναντι του εαυτού μου κι ο πιο αυστηρός κριτής του. Και προσπαθώ πολύ για να μην είμαι έτσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here