Ένας φάλτσος ψάλτης…του Νίκου Παπαδογιάννη-Documento.

0
418

To σημερινό δελτίο αφιερώνεται στον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ολοκλήρωσε στις 26/05/20 το ενημερωτικό έργο του και αποχαιρέτησε από το γυαλί το φιλοθέαμον κοινό, συγκινημένος και ανθρώπινος.

Η αλήθεια είναι ότι ο διαπρεπής λοιμωξιολόγος υπήρξε μία φιγούρα με καθησυχαστικό και καταπραϋντικό λόγο, ευπρόσδεκτη μέσα στο κλίμα φόβου που επικράτησε τις πρώτες ημέρες της πανδημίας.

Χωρίς αυτόν, θα είχαμε γίνει βορά του σκληροπυρηνικού Χαρδαλιά, του αστυνόμου Χρυσοχοϊδη και των άλλων σερίφηδων του Μητσοτακέικου εσμού.

Η άλλη όψη του νομίσματος, ωστόσο, φανερώνει έναν επιστήμονα που λειτούργησε ως ντουντούκα και κυματοθραύστης της Κυβέρνησης, κόντρα στην ίδια την επιστημοσύνη του.

Παράλληλα με το φιλολαϊκό του προφίλ, ο δόκτωρ Τσιόδρας λειτούργησε και ως διαπρεπής «μπροστινός του Μακιαβέλι», ικανός να στρογγυλεύει τις γωνίες με την ηπιότητά του και να διώχνει σε κόρνερ όσες στριφνές σέντρες δυσκόλευαν τον τερματοφύλακα με τη γαλάζια φανέλα.

Τα περίεργα μαθηματικά με τα οποία υπολόγιζε τους δυνητικά νεκρούς της Ελλάδας φοβάμαι ότι τα κατάλαβε μόνο ο ίδιος. Δεν ήταν μόνο ικανός στρατηγός στον πόλεμο ενάντια στον αόρατο εχθρό, αλλά και φάλτσος δεξιός ψάλτης.

Κατά πάσα βεβαιότητα, θα εξαργυρώσει την επιτυχία του με μία θέση στην Ευρωβουλή ή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ή και ακόμα ψηλότερα, σαν Σαρτζετάκης της εποχής του κορωνοϊού.

Όπως θα έλεγε ο Ρόνι Τζέιμς Ντίο εάν συνέχιζε για λίγο ακόμη τα ιερά μακροβούτια του σε τούτο τον μάταιο κόσμο, ο Σωτήρης Τσιόδρας υπήρξε, επί ένα δίμηνο, «ο σταρ της μασκαράτας». Το θρυλικό Holy Diver κυκλοφόρησε στις 25 Μαϊου 1983 και μόλις έκλεισε τα 37 του χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here