Ένα διαρκές «έγκλημα» σε βάρος της Κηφισιάς!!

0
350

Παρακολουθώντας το τελευταίο τρίμηνο την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του προέδρου του Συνεταιρισμού Βουλευτών «Η Πολιτεία», Αντώνη Παπαπαύλου, και του Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας, μετά την αποκλειστική συνέντευξη του πρώτου στην εφημερίδα μας, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς και πρώην υποψήφιος δήμαρχος, μαθηματικός Παναγιώτης Μπόζος, μας έστειλε σχετική επιστολή επί του θέματος.

Μάλιστα, όπως ο κ. Μπόζος επισημαίνει στο σχετικό διαβιβαστικό της επιστολής του, προέβη στην ενέργεια αυτή με σκοπό «να ρίξει φως σε μια χρονίζουσα απαράδεκτη κατάσταση παράτυπης εκμετάλλευσης έννομων αγαθών από «επαγγελματίες» συνεταιριστές», προβαίνοντας στις δυο ακόλουθες ερωτήσεις:

– Ποιοι είναι εκείνοι που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται αυτά τα τεράστια ποσά;

– Που τα έχουν διαθέσει;

ώστε να μάθουν, επιτέλους, οι δημότες το πώς και το γιατί χάνει μεγάλα ποσά ο Δήμος Κηφισιάς, θεωρώντας ότι όλη αυτή η ιστορία αποτελεί εδώ και 60 χρόνια «ένα διαρκές ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος της Κηφισιάς», όπως τιτλοφορεί και την επιστολή του.

Η επιστολή του Παναγιώτη Μπόζου

Ας ξεκινήσουμε με τον πλέον αρμόδιο και υπεύθυνο για την τήρηση των νόμων και των διατάξεων σε πολεοδομικά θέματα, το διευθυντή της Πολεοδομίας Κηφισιάς: Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κηφισιάς της 3 Μαρτίου 2010, ο κ. Ηλίας Σπυρόπουλος έλεγε:

«… Εγώ πιστεύω ότι το θέμα αυτό μπορεί να λυθεί. Ο Δήμος έχει απώλεια εσόδων, διότι συντάσσονται ιδιωτικά συμφωνητικά με τον Συνεταιρισμό, ενώ, αν αυτά περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δήμου, τα οποία αναγκαστικά θα γίνονται με δημοπρασίες, θα έχουμε έσοδα 15 και 20.000 ευρώ το μήνα από τα καταστήματα που είναι εκεί. Αν τα βάλουμε κάτω είναι 1,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τα οποία χάνει έσοδα ο Δήμος…»!

Ασφαλώς, o κ. Σπυρόπουλος είναι πολύ μετριοπαθής στους υπολογισμούς του, αφού τα ενοίκια στην Πολιτεία είναι από τα πλέον υψηλά στη χώρα μας….

Ωστόσο, ένας απλός υπολογισμός, μας δίνει ένα τρομακτικό ποσό που έχει απωλέσει ο Δήμος Κηφισιάς όλα αυτά τα 60 χρόνια (από το 1954, δηλαδή) που ο Συνεταιρισμός νέμεται, κυριολεκτικά, την περιοχή, νοικιάζοντας καταστήματα, πουλώντας το νερό, εισπράττοντας εισφορές μελών κ.λπ.

Έτσι, άμεσα γεννιούνται τα ερωτήματα:

– Ποιοι είναι εκείνοι που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται αυτά τα τεράστια ποσά;
– Που τα έχουν διαθέσει;

Ένα, όμως, είναι βέβαιο: Υπέρ του Δήμου και των δημοτών δεν έχει διατεθεί ούτε ΕΝΑ ευρώ!

Εδώ παίζεται, στην κυριολεξία, ένα θέατρο του παραλόγου! Από το 1954 αυτός ο Συνεταιρισμός δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης! Με δική του αίτηση ζήτησε να ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλεως του Δήμου Κηφισίας, πράγμα που σημαίνει ότι:

«… οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι, μετά την έγκριση των Σχεδίων, ανήκουν κατά κυριότητα στον Δήμο Κηφισιάς, ως και τα επί αυτών κτήρια…» (Ηλίας Σπυρόπουλος, από την ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου).

Αξίζει να τονίσουμε ότι από χρόνια μάλλον κανένας βουλευτής δεν κατοικεί στην Πολιτεία, κανένας δεν συμμετέχει στο Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, κανένας δεν γνωρίζει τίποτα για τη δράση του και τα έργα του……

Οπότε, γεννάται άλλο ένα ερώτημα: Ποιοι είναι, επιτέλους, αυτοί οι «συνεταιριστές»; Η απάντηση είναι απλή όσο και σοκαριστική. Είναι νέοι κάτοικοι που αγόρασαν οικόπεδα ή κατοικίες από συγγενείς των πρώτων βουλευτών, διέγνωσαν ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για την τεράστια αυτή περιουσία και πολύ γρήγορα μετατράπηκαν σε «επαγγελματίες συνεταιριστές», επάγγελμα επικερδέστατο, αφού δραστηριοποιούνται και σε άλλες περιοχές (Σκορπονέρι Βοιωτίας με 7.500 στρέμματα, Κορωπί…..).

Οι παλαιότεροι γνωρίζουν ότι επιχείρησαν να δημιουργήσουν και…..αυτόνομο Δήμο ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, αποσπώντας περιοχές της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας. Επιχείρησαν, δηλαδή, τη δημιουργία ενός αυτονόμου Γαλατικού χωριού μέσα στην καρδιά της πόλης, αποκόπτοντάς την από την Πεντέλη!

Σήμερα, με προκλητικό τρόπο, απαιτούν από το Δήμο Κηφισιάς να τους εγκριθεί η δημιουργία νέας τεράστιας υδατοδεξαμενής εντός δασικής περιοχής που ΔΕΝ τους ανήκει, για να συνεχίσουν το «θεάρεστο» έργο τους, δηλαδή, να συνεχίσουν να κρατούν σε «ομηρία» τους 2.000 κατοίκους της περιοχής.

Και οι Δημοτικές Αρχές τι κάνουν όλα αυτά τα 60 χρόνια; Πως ανέχονται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση; ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι (πολεοδόμοι, νομικοί, οικονομολόγοι, κάτοικοι) με έγγραφα, με μελέτες, με υπομνήματα, με διαμαρτυρίες τους, ζητούν να πράξουν το ένα και μοναδικό αυτονόητο καθήκον τους.

Να πάρουν, δηλαδή, την ΠΟΛΙΤΕΙΑ από αυτούς που ΔΕΝ τους ανήκει, να διαχειριστούν τα τεράστια έσοδα, να αποδώσουν στους κατοίκους τους κοινοχρήστους χώρους και να ζητήσουν έλεγχο (οικονομικό, διαχειριστικό, νομικό).

Ποιες είναι εκείνες οι «αόρατες» δυνάμεις που δεν επιτρέπουν στο Δήμο Κηφισιάς να γίνει κύριος της τεράστιας περιουσίας του και διαχειριστής των εσόδων που προέρχονται από αυτήν;

Κατά καιρούς, εξαγγέλλουν νομικές πρωτοβουλίες, θεσμικές παρεμβάσεις, υποβολή αγωγών και άλλα σχετικά. Όμως, αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ! Το…..κάστρο της Πολιτείας παραμένει απόρθητο και συνεχίζει να προκαλεί!

Ας ελπίσουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει μετά τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου θα πράξει το καθήκον της. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία.

Τα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοινοχρήστων χώρων είναι πάρα πολλά και οι ανάγκες του Δήμου Κηφισιάς μεγάλες, επιτακτικές και επείγουσες!!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της Kifisia Press:

ΜΗΠΩΣ οι εν λόγω «αόρατες» δυνάμεις……..επηρεάζουν διαχρονικά τις Δημοτικές Αρχές Κηφισιάς να αδιαφορούν /ανέχονται;;

Επίσης δημοσίευμα της www.iefimerida.gr στις 21/01/2013 αναφέρει:

«Περισσότεροι από 200 νυν και πρώην Βουλευτές είναι μέλη του Οικοδομικού Συνεταιρισμού που συνεχίζει να αναζητά εκτάσεις φιλέτα για τα 1500 συνολικά μέλη του και διαχειρίζεται μια σειρά από ακίνητα στην καρδιά της Πολιτείας και του Δήμου Κηφισιάς !

Ο οικοδομικός συνεταιρισμός, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ιδρύθηκε πριν από περίπου 60 χρόνια και σκοπός του ήταν «η απόκτηση κατοικίας από τα μέλη του δια της διαθέσεως σε αυτά άρτιων οικοπέδων, κατάλληλων για την ανέγερση κατοικιών στις περιοχές Κοκκιναρά Κηφισιάς και Σκροπονερίου Βοιωτίας.

Από τους πρώτους που είχαν συμμετάσχει ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο αδελφός του Αχιλλέας, ο Κάρολος Παπούλιας και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ανάμεσα στα ονόματα είναι ο Αντώνης Σαμαράς ,ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Δημήτρης Σιούφας, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Δημήτρης Πεταλωτής, η Μαριέττα Γιαννάκου και πολλοί άλλοι. Που όμως δεν έχουν αγοράσει γη αλλά διατηρούν το δικαίωμα εφόσον βρεθεί άλλη έκταση στο μέλλον».

Τα συμπεράσματα δικά σας……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here