Ένα κυκλοφοριακό μπάχαλο στην Κηφισιά με……ουρά!

0
251

Ο δημοσιογράφος Σ. Ν. Ράπτης της Εφημερίδας των Συντακτών σε άρθρο του στις 30/10/2013 αναφέρει τα ακόλουθα:

Η Δημοτική Αρχή του Νίκου Χιωτάκη έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο σε ένα τμήμα της πόλης, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των πολιτικών του φίλων, οι οποίοι, με παράνομα έργα, «απέκλεισαν» τους δρόμους που περνούν από τα σπίτια τους!

Eνα κυκλοφοριακό αλαλούμ επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην Κηφισιά, κάνοντας πολλούς από τους κατοίκους της να αγανακτούν καθημερινά και τους περαστικούς οδηγούς να ψάχνουν απελπισμένα διέξοδο ανάμεσα σε δρομάκια και στενά για να διασχίσουν την πόλη.

Και όλα αυτά γιατί κάποια «πολιτικά δόντια» θέλησαν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από τους δρόμους που περνούν μπροστά από τα σπίτια τους.

Το παρελθόν……

Οι σημερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν ξεσηκώσει τους κατοίκους έχουν παρελθόν με…….ονοματεπώνυμα. Και αυτά αφορούν την πρώην δήμαρχο Νέας Ερυθραίας Βασιλική Ταμβάκη (υποστηρίκτρια πλέον του Ν. Χιωτάκη), τον χρηματίσαντα αντιδήμαρχο Στάθη Κύρλο και πολυσυζητημένο πολιτικό πρόσωπο που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Όλοι αυτοί συμπτωματικά κατοικούν στον ίδιο δρόμο!

Βαφτίζοντας…..ανάπλαση της περιοχής τη μονοδρόμηση της οδού Γ. Παπανδρέου, προσθέτουν στο έργο και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου, αποκλείουν και έναν ακόμη διπλανό τους δρόμο και στέλνουν χιλιάδες οδηγούς να ψάχνουν να βρουν καθημερινά από πού να περάσουν…

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών όταν βλέπουν ότι πηγαίνουν στον βρόντο οι διαμαρτυρίες τους, προσφεύγουν σε όλες τις διοικητικές αρχές αναζητώντας λύση. Το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αποφαίνονται ότι οι ενέργειες που έχουν γίνει είναι άκυρες και παράνομες.

Αυτά όμως είναι…..λεπτομέρειες για τη νέα δημοτική αρχή, που έχει αναλάβει τον καλλικρατικό πλέον δήμο που ένωσε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

Αντί να επαναφέρουν στην προτέρα κατάσταση, όπως και οι αρμόδιες αρχές όριζαν, το κυκλοφοριακό, ψάχνουν να βρουν πού θα διοχετεύσουν την ήδη επιβαρημένη κυκλοφορία.

Και εκεί αρχίζουν τα…..πειράματα που δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς οι δρόμοι είναι σχετικά μικροί και οι οδηγοί κάνουν μεγάλους κύκλους για να εξυπηρετηθούν.

Εκατοντάδες υπογραφές

Οι κάτοικοι μαζεύουν υπογραφές διαμαρτυρόμενοι (πάνω από 600 είναι στη διάθεση της εφημερίδας), αλλά οι αρμόδιοι κωφεύουν.

Μας αναφέρθηκε μάλιστα ότι φρόντισαν να δημιουργηθεί και «Σύλλογος Αναβάθμισης Ποιότητας Ζωής Ανατολικής Νέας Ερυθραίας» για να χειροκροτεί τις… «αναπλάσεις» του Χιωτάκη. Ο τελευταίος υπόσχεται στους κατοίκους που διαμαρτύρονται ότι οι κυκλοφοριακές αλλαγές θα ισχύσουν πιλοτικά για έναν χρόνο και μετά θα επανεξεταστούν.

Καθώς ο ένας χρόνος πέρασε ήδη, οι διαμαρτυρίες εντάθηκαν. Η δημοτική αρχή ψάχνοντας απεγνωσμένα πλέον να απεμπλακεί από το κομφούζιο που έχει δημιουργήσει, συζητά σήμερα το πρωί στον δήμο το θέμα.

Είναι σίγουρο ότι πολλοί κάτοικοι θα βρεθούν για μία ακόμη φορά εκεί να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν να επανέλθει το κυκλοφοριακό στην προτέρα κατάσταση.

Μια πρόταση για τη Νέα Ερυθραία που ούτε την έλαβαν υπ’ όψιν!

Μπορεί να ισχυρίζεται ο δήμαρχος Κηφισιάς Ν. Χιωτάκης ότι τον απασχολεί το επιβαρημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της κεντρικής λεωφόρου (Ελευθερίου Βενιζέλου) που διασχίζει τη Νέα Ερυθραία και οδηγεί προς τα βορειότερα προάστια (Εκάλη, Δροσιά, Άγιος Στέφανος κ.λπ.), αλλά ούτε καν μπήκε στον κόπο να εξετάσει σοβαρά μία – ενδιαφέρουσα κατά πολλούς – πρόταση της δημοτικής συμβούλου και υποψήφιας δημάρχου της παράταξης «Πόλη Φως», Αγγελικής Συνοδινού.

Η τελευταία είχε προτείνει τη δημιουργία δύο «ήπιας κατασκευής και λειτουργίας» μικρών πάρκινγκ στην αρχή και στο τέλος της Ελ. Βενιζέλου έτσι ώστε να μην εμφανίζεται το φαινόμενο τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα να αφήνουν ουσιαστικά σε πολλά σημεία ελεύθερη μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας (!) για να περνούν τα αυτοκίνητα στην κατ’ ευφημισμό λεωφόρο, που σήμερα ως δρόμο της ταλαιπωρίας χαρακτηρίζουν όσοι αναγκάζονται να περνούν από εκεί.

Προτεινόταν μάλιστα το έργο να συμπεριληφθεί στο ΕΣΠΑ, μια και ο Δήμος Κηφισιάς διαθέτει ISO και πάνω από 40 μηχανικούς που μπορούν να «τρέξουν» μια τέτοια μελέτη που θα μπορούσε κάλλιστα να υλοποιηθεί και μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

Σύμφωνα με την πρόταση, τα 2 δημοτικά πάρκινγκ θα μπορούσαν να προσφέρουν με ελάχιστο οικονομικό κόστος (π.χ. 2 ευρώ) τη δυνατότητα να παρκάρει κανείς για 1 ώρα. Χρόνο που χρειάζονται οι διερχόμενοι οδηγοί για να κάνουν τα ψώνια τους.

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here