Ένα πρωτότυπο μιούζικαλ σε μια πισίνα μας αποκαλύπτει την «Η Αλήθεια για την Αφροδίτη»!

0
911

Έκλεισε με μεγάλη επιτυχία η αυλαία μίας σειράς παραστάσεων του μιούζικαλ «Η Αλήθεια για την Αφροδίτη» την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, τα καθίσματα γύρο από την πισίνα του Ξενοδοχείου Almyra Spa, στην Πάφο, ήταν fully booked…..όλες τις παραστάσεις!

Μαρλέν Αγγελίδου, διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνης με επιτυχημένη πορεία σε σκηνές από το West End, το Broadway, την Νέα Υόρκη κτλ. 

Μια πρωτότυπη σύνθεση, ένα documentary musical και μια ιδιαίτερη παραγωγή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, εμπνευσμένη από τη δουλειά της ομάδας θεάτρου Rimini Protocol και το musical London Road του Εθνικού Θεάτρου Αγγλίας.

«Η Αλήθεια για την Αφροδίτη» βασίζεται σε συνεντεύξεις, μαρτυρίες και κείμενα, που συνδυάζουν την πραγματικότητα με την θεατρική πράξη. 

Ως σύγχρονη σκηνική σπουδή, επιχειρεί να εντοπίσει και να αναδείξει την μυστική ουσία της ομορφιάς, μέσα από τις συναντήσεις παράξενων ανθρώπων σε μια πισίνα.

Με αφορμή τον αρχετυπικό μύθο της Θεάς Αφροδίτης και τις σημειολογικές προεκτάσεις του, η παράσταση επαναδιατυπώνει την ουσία του μύθου μέσα από τις ζωές ανθρώπων της σημερινής πραγματικότητας.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ροδοσθένους είναι Καθηγητής Θεατρικής Σκηνοθεσίας στο Πανεπιστήμιο Leeds και ασχολείται συστηματικά με τη μουσική και το θέατρο συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή του πορεία με τη σκηνοθεσία, για την οποία έχει βραβευτεί επανειλημμένα. 

Τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Ζαβρός που εργάζεται στο πανεπιστήμιο του Γουλβερχάμπτον (Lecturer in Drama and Musical Τheatre) απο το 2013. Βραβεύθηκε με το βραβείο Θ.Ο.Κ καλύτερης μουσικής για την παράσταση Ηλέκτρα και Ορέστης: η Δίκη (Θ.Ο.Κ, 2012).

Τον θίασο στελέχωσε μια πολυεθνική ομάδα σημαντικών καλλιτεχνών με επιτυχημένη πορεία σε σκηνές από το West End, Broadway, Παρίσι και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος:

Μαρλέν Αγγελίδου (Όνειρο Θερινής Νύκτας – Off Βroadway, Εurovision Song Contest, BBC Radio 2 International Voice of Musical Theatre, Lautrec – West End),

Tom Colley (The Happy Prince – Lionsgate, BBC – Call the Midwife, Judas Kiss – West End + Broadway, Obsession – US Discovery),

Johnny Gould (Enjoy – West End, UK Tour, The Mousetrap – UK Tour, Ajax/Antigone- International Tours),

Παναγιώτης Μπρατάκος (Υποψήφιος για το βραβείο Δημήτρης Χορν καλύτερης ερμηνείας 2011, Ρωμαίος και Ιουλιέττα – Δημοτικό θέατρο Πειραιά, Τσέχοφ – Θέατρο του Νέου Κόσμου, The Curing Room – Vault Theatre),

Valery Rodriguez (Martin Guerre – UK Tour, Lion King – Original French Cast, The Black Legends – Folies Bergere, Hair – French Tour Switzerland),

Τζωρτζίνα Τάτση (Δαίμονες – Θέατρο Διόνυσος, Η τάξη μας – ΘΟΚ, Πείνα – ΕΘΑΛ, Πλούτος – Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος).

Συμμετείχε και η γνωστή δεξιοτέχνης του φλάουτου και τραγουδίστρια Ελεονώρα Ρούσου. Επίσης στην παράσταση εμφανίζονται για πρώτη φορά επί σκηνής και οι Κύπριοι αθλητές Μαρίνος και Άντης Ροδοσθένους.

Δείτε το σχετικό βίντεοκλιπ πατώντας ΕΔΩ……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here