Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη στο Ηρώδειο.

0
605

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, έδωσε συνέντευξη Τύπου με θέμα τη μουσική παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη», που θα παρουσιαστεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων.

«Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε, είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Μπαμπινιώτης, τα Αρσάκεια Σχολεία με το Ταμείο Υποτροφιών, προσπαθούν να βοηθήσουν τις οικογένειες που έχουν προβλήματα δίνοντας υποτροφίες στα παιδιά τους και όχι ελεημοσύνη……

Ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας, η Πόλυ Χρυσανθακοπούλου υπεύθυνη Προγραμμάτων Ανάπτυξης Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας, η Χρύσα Αμανατίδου head of p.r. Intralot, ο 'Αρης Δότσης, business developement director Intralot.

Ο σκοπός μας είναι ιερός και όπως είναι φυσικό από την ιστορία μας, την εκπλήρωσή του τη συνδυάζουμε με παιδεία. Γιατί τι άλλο είναι η Λιλιπούπολη από ένα κομμάτι παιδείας στην ουσία, συνδυασμένο με τέχνη…..

Γι’ αυτό έχουμε επιστρατεύσει τους ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν σ’ αυτή την ιδεολογία. Αναφέρομαι κυρίως στους δημιουργούς Δημήτρη Μαραγκόπουλο, Ρεγγίνα Καπετανάκη, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, και όλους τους άλλους που μαζί τους υπηρετούμε αυτόν τον ιερό σκοπό……

Τον χειμώνα με 5 παραστάσεις της Λιλιπούπολης γεμίσαμε το Μέγαρο Μουσικής και αυτό μας ενίσχυσε ώστε να πάμε τώρα στο Ηρώδειο και να το γεμίσουμε».

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της παράστασης, συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Λιλιπούπολης.

Η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που όταν της προτάθηκε να ερμηνεύσει τα τραγούδια της Λιλιπούπολης, είπε το «ναι» σε ένα μόλις δευτερόλεπτο, παίρνοντας τον λόγο, εξέφρασε για άλλη μια φορά τη χαρά της που της δόθηκε αυτή η ευκαιρία, καθώς και τον ενθουσιασμό της που δουλεύει μαζί με τα παιδιά και τους άλλους συντελεστές.

Ρεγγίνα Καπετανάκη, σκηνοθέτης και ψυχή της παράστασης και μία από τους πρωτεργάτες της ραδιοφωνικής εκπομπής.

Οι σπάνιοι και εύστοχοι γεμάτοι χρώματα στίχοι της Μαριανίνας Κριεζή και οι γοητευτικές μελωδίες και μουσικοί ρυθμοί του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, του Νίκου Κυπουργού, της Λένας Πλάτωνος και του Νίκου Χριστοδούλου , θα ταξιδέψουν τους θεατές της παράστασης σε όλα τα μήκη και πλάτη της Λιλιπούπολης, ενός παραμυθιού με ελληνική ιθαγένεια, που φτιάχτηκε πριν από 37 χρόνια με ενθουσιασμό, πάθος, χιούμορ και σεβασμό στο παιδί.

Ενός παραμυθιού που κρύβει άπειρες εκπλήξεις και δυνάμεις και ξεπερνάει κάθε έννοια του συμβατικού διαχρονικού, ανοίγοντας κάθε φορά καινούριους ορίζοντες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι τόσοι πολλοί, τόσο πολύ και επί τόσα χρόνια εξακολουθούν να διασκεδάζουν, να συγκινούνται και να ξεσηκώνονται με τους στίχους και τις μουσικές τραγουδιών όπως το «Χοντρό Μπιζέλι», η «Ρόζα Ροζαλία», το «Μουσείο», και όλα τα άλλα αγαπημένα τραγούδια .

«Το ταξίδι στη Λιλιπούπολη», γεμάτο ρυθμό και μελωδία, νοσταλγία, αισιοδοξία και ανατροπές, θα έχει καταπληκτικούς «οδηγούς» : την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Βασίλη Αγροκώστα, που με τη νεανική του ζωντάνια προσθέτει μια νέα διάσταση στο Λιλιπουλιτικό μουσικό σύμπαν, τους Σολίστ και το Ενόργανο Σύνολο τού Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με φωνητική διδασκαλία από τη Ρόζα Πουλημένου και κάτω από τη δημιουργική μπαγκέτα του Στάθη Σούλη, τον Μουσικό Όμιλο Αρσακείων -Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης με πάνω από 140 παιδιά, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη.

Η ιδέα και ο σχεδιασμός, η σκηνοθεσία και η χορογραφία-κίνηση της μουσικής παράστασης «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη», έχουν την υπογραφή της Ρεγγίνας Καπετανάκη, που μαζί με την Ελένη Βλάχου έβαλαν τα θεμέλια της θρυλικής σειράς εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος «Εδώ Λιλιπούπολη», που εκατοντάδες χιλιάδες ακροατές, όλων των ηλικιών απολάμβαναν καθημερινά από το 1976 ως το 1980. Το 1978 η Άννα Παναγιωτοπούλου, με την συγγραφική της δεινότητα , προστέθηκε στην δυναμική ομάδα των τεσσάρων: Μαριανίνα Κριεζή, Ρεγγίνα Καπετανάκη, Άννα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Βλάχου.

Η παράσταση του Ηρωδείου, σε σχέση με τις παραστάσεις που δόθηκαν τον περασμένο χειμώνα με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι εμπλουτισμένη με πολλές μικρές εκπλήξεις που εναρμονίζονται με το μαγικό χώρο του Ωδείου.

Η μουσική παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» κυκλοφόρησε σε cd από την Heaven, που παρουσίασε στους δημοσιογράφους η Άλκηστη Πρωτοψάλτη και ο Γιώργος Κυβέλος, διευθύνων σύμβουλος της Heaven

Στην συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό 3 από τους 4 χορηγούς της παράστασης: η Ευθυμία Χαλάτση, Πρόεδρος του Τμήματος Χορηγιών του ΟΠΑΠ και μέλος του Δ.Σ., ο Άρης Δότσης, business development director της INRALOT και ο Μιχάλης Μόσχος marketing director της SAMSUNG.

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντα κλικ πάνω στην κάθε μια ξεχωριστά:

{joomplucat:30 limit=2}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here