Έντι Ρεντμεϊν: Φαβορί στα Όσκαρ!

0
641

Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε κάλλιστα την φετινή Απονομή των Όσκαρ, «Η Επέλαση των Άγγλων». Ε, μα τι άλλο. Οι περισσότεροι προτεινόμενοι είναι Βρετανοί και με μεγάααλο ταλέντο φυσικά.

Πρόσφατα έχει γίνει πολύς ντόρος για την ταινία «The Τheory of Everything», που αφηγείται την ιστορία του Στήβεν Χόκιν, βασίζεται στο βιβλίο της συζύγου του Τζέην, αν και το σενάριο δεν είναι πιστό αντίγραφο.

Ήδη έχει κατακτήσει τρία βραβεία α΄ ανδρικού ρόλου, στις Χρυσές Σφαίρες, στα SAGA, και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Palm Springs και αναμένονται…..και άλλα έξι, με πρώτο και σπουδαιότερο βεβαίως, βεβαίως το Όσκαρ! Σήμερα φιλοξενούμε τον ήδη κάτοχο των τριών βραβείων Βρετανό Έντι Ρέντμεϊν. 

Ποιος είναι

Ο Έντουαρντ Τζον Ντέιβιντ – κατά κόσμον Έντι – Ρέντμεϊν – Αιγόκερως, γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1982, πιτσιρίκι ακόμη , στο Λονδίνο από επιχειρηματία πατέρα και μεσίτρια μητέρα.

Έχει ένα μεγαλύτερο κι έναν μικρότερο αδελφό, ένα μεγαλύτερο ετεροθαλή αδελφό και μία ετεροθαλή αδελφή από τον πρώτο γάμο του πατέρα του. What a family! 

Ο Έντι είναι αριστοκράτης ,φοίτησε στο Ήτον , ήταν συμμαθητής με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, και συνέχισε που λέτε; στο Πανεπιστήμιο Τρίνιτι στο Κέμπριτζ για να σπουδάσει ιστορία τέχνης απ όπου αποφοίτησε με 2 επαίνους το 2003.

Παιδί-αστέρι ! Ο Ρέντμεϊν, έγινε ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδιστής. Και όπως όλοι οι Άγγλοι ηθοποιοί, ξεκίνησε την καριέρα του από το θέατρο και συνέχισε στην τηλεόραση .

Μάλιστα, με το καλημέρα σας στο παλκοσένικο, το 2004 με το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ «The goat», κατέκτησε το Θεατρικό Βραβείο της εφημερίδας Evening Standard , ενώ για την ερμηνεία του στο διάσημο μιούζικαλ του Τζόνι Λόγκαν «Ρεντ» το 2009 ανταμείφθηκε με τα βραβεία Olivier & Tony.

Τον ίδιο ρόλο κράτησε και όταν το έργο ανέβηκε και στο Μπρόντγουεη. Ακολούθησαν αρκετές ταινίες με επιτυχία έως σήμερα.

Διακρίθηκε για τους ρόλους του στα: «Η άλλη Μπόλεϊν», «Μια νύχτα με τη Μέριλιν», το μιούζικαλ «Οι Άθλιοι», αλλά το κερασάκι στην τούρτα έβαλε με το «The Theory of Everything», το οποίο αναμένεται να τον «χρυσώσει» με το κομψό χρυσό αγαλματίδιο, στις 22 Φεβρουαρίου 2015.

Προβλέπεται όμως γενναίο κονταροχτύπημα με τους άλλους ταλαντούχους συναδέλφους του. «Jupiter Ascending» , ονομάζεται το νέο φιλμ του που θα δούμε προσεχώς και συμπρωταγωνιστεί με τη Μίλα Κούνιτς και τον Τσάνινγκ Τέητουμ.

Μολονότι θα αναρωτηθεί κανείς, πως έγινε μανεκέν ο Έντι αφού δεν είναι ωραίος, (ε, καλά στον άνδρα δεν μετράει και τόσο η ομορφιά όσο το γενικό στυλ) σας πληροφορώ, πως αύξησε τις τραπεζικές του καταθέσεις ποζάροντας για τον οίκο Burberry – εγγλέζικος γαρ κι αυτός – μαζί με τον Άλεξ Πετιφέ το 2008 και το 2012 με την Κάρα Ντελεβίν και οι δύο Άγγλοι. Το 2012 επίσης το περιοδικό κύρους Vanity Fair τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους πιο καλοντυμένους, διεθνώς.

Προσωπικά

Κατά τη διάρκεια που φοιτούσε στο Ήτον, έλαβε μέρος σαν μανεκέν σε μια φιλανθρωπική επίδειξη μόδας σε ένα γειτονικό τοπικό κολέγιο θηλέων. Εκεί γνώρισε την σχεδόν συνομήλική του Χάνα Μπάγκσω (αν κι ο Έντι με το γεμάτο φακίδες baby face του, μοιάζει ακόμη 23 άχρονος) κι έγιναν αμέσως φίλοι. 

Η Χάνα πήρε από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου μάστερ στην Αγγλική και Γαλλική Φιλολογία. Όταν οι πρόβες για το μιούζικαλ «Οι Άθλιοι» τέλειωσαν ο Έντι ζήτησε από τη Χάνα (η οποία εν τω μεταξύ εργαζόταν σαν διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων σε μια μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρία) να περάσουν μερικές μέρες διακοπών στην Φλωρεντία.

Από κει κι έπειτα το ζευγάρι άρχισε να «βγαίνει» επισήμως, ανακοίνωσε τον αρραβώνα του το Μάιο του 2014 και το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου παντρεύτηκε στο Σόμερσετ σε κλειστό κύκλο.

Η νύφη άργησε ένα μισάωρο, αλλά ο γαμπρός δεν ανησύχησε γιατί ήξερε πως η Χάνα πάντα καθυστερεί στα ραντεβού της.

It was a good year – όλα του πήγαν καλά του Έντι το 2014 λοιπόν. Και πήρε την αγαπημένη του και κέρδισε βραβεία για την ερμηνεία του στο «The Theory of Everything» και διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες το Όσκαρ.

Είπε….διάσημες ατάκες

«Όταν έλαβα μέρος στην οντισιόν για την ταινία «Elizabeth I» με την Έλεν Μίρρεν, ο σκηνοθέτης με ρώτησε αν ξέρω ιππασία. Είναι κοινό μυστικό ότι οι ηθοποιοί προκειμένου να πάρουν ένα ρόλο, μπορεί και να πουν ψέματα. Έτσι κι εγώ είπα ψέματα ότι ξέρω.

Αλλά έπειτα από ένα μήνα, αφού πήρα το ρόλο και βρισκόμαστε στη Λιθουανία για τα γυρίσματα, εγώ έπρεπε να ιππεύσω. Ε, κινδύνευσα και να σκοτωθώ και να σκοτώσω 43 Λιθουανούς κομπάρσους.

Κι ο σκηνοθέτης με έβρισε. Έτσι στην άλλη οντισιόν για το φιλμ «Η άλλη Μπόλεϋν» όταν με ρώτησαν αν ξέρω να ιππεύω τους είπα: «να σας διηγηθώ μια μικρή ιστορία». Όταν άκουσαν τι είχε συμβεί, με έστειλαν για μαθήματα ιππασίας δυο μήνες .»

«Κάποτε, μαζί με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς συμμετείχαμε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο θέατρο Old Vic. Απ έξω τον περίμενε μια μεγάλη ομάδα φανατικών θαυμαστριών του που αποκαλούσαν τον εαυτό τους «Καμπερμπατσίτσες». Αυτό δεν συνέβη ποτέ σε εμένα.»

«Όταν πήρα μέρος μαζί με άλλους συμφοιτητές μου από το ’Ητον στο φιλανθρωπικό σώου μόδας στο γειτονικό μας κολέγιο θηλέων, εγώ έπρεπε να κάνω πασαρέλα γυμνός από τη μέση και πάνω.

Ε, ήμουν αδύνατος και «αόρατος» αφού δεν με πρόσεχε κανένα από τα κορίτσια. Πίσω μου ακολουθούσε ο ωραιότερος φοιτητής στο Ήτον, όλα τα κορίτσια ξέσπασαν σε επιφωνήματα με το που εμφανίστηκε κι αυτό μ έκανε ράκος.»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here