Έρευνα της Kapa Research: Αρνητική αξιολόγηση Κυβέρνησης για Οικονομία-Σε «ελεύθερη πτώση» και για την Πανδημία.

0
515

Η τεράστια απόκλιση και, συχνά, αντιστροφή των απόψεων για την πανδημία από το πρώτο στο δεύτερο κύμα, η εντεινόμενη δυσαρέσκεια και αρνητική αξιολόγηση των χειρισμών της Κυβέρνησης και η κόπωση των πολιτών είναι μερικά από τα σημαντικά συμπεράσματα που αποτυπώνονται στη μέτρηση της Kapa Research για τις απόψεις και τις επιπτώσεις του κορωναϊού στους πολίτες.

Παρά την προσπάθεια μετά-κύλισης των ευθυνών από την Κυβέρνηση και την προπαγάνδα των ΜΜΕ, οι πολίτες πλέον αξιολογούν αρνητικά την κατάσταση.

Η έρευνα καταγραφής στάσεων, αντιλήψεων και συμπεριφορών για τον κορωνοϊό,  έγινε για λογαριασμό του Έθνους, το διάστημα 16-18 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1030 ατόμων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Βασικό πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι σε ποσοστό 50% οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά τη την πορεία της χώρας απέναντι στον κορωναϊό, έναντι 48% θετικών απόψεων, έχοντας πλέον αντίστροφη εικόνα σε σχέση με το Μάρτιο ότι οι θετικές γνώμες ήταν στο 65% και οι αρνητικές στο 29%.

Ειδικότερα για τις ευθύνες της κυβέρνησης υπάρχει επίσης μεγάλη μεταστροφή καθώς από 91% θετικές γνώμες που υπήρχαν το Μάρτιο και μόλις 8% αρνητικές, πλέον η έρευνα δείχνει ισόπαλες τις δύο τάσεις με 50 έναντι 48%

Αρνητική, αλλά σε μικρότερο βαθμό πλέον, είναι η αξιολόγηση της στάσης της Ε.Ε. στην πανδημία ενώ, αντίστοιχα, έχει διογκωθεί και η απαισιοδοξία των πολιτών (56%) καθώς μόλις το 24% αισθάνεται ότι θα αντιμετωπιστεί επιτυχημένα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

Αναλυτικά η έρευνα της Kapa Research για το Έθνος ΕΔΩ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here