Έρχεται το «πράσινο τέλος» για τα αυτοκίνητα!

0
435

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Κυβέρνηση αναμένεται να αλλάξει τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά από το 2016, αφού πλέον ο χρόνος για αλλαγές φέτος δεν είναι επαρκής.

Προλαβαίνει όμως, μέχρι τον Φεβρουάριο- Μάρτιο, να επιβάλει ένα νέο τέλος, το «πράσινο τέλος». Αυτό θα είναι ένα πράσινο σήμα (στα πρότυπα πολλών χωρών της EE) το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Σημειώστε πως η Κυβέρνηση εξετάζει αυτό το τέλος να το πληρώσουν μόνο όσοι διαθέτουν πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα με κινητήρες EURO4 και πίσω ή όσοι έχουν diesel οχήματα από το 2010 και πίσω.

Το ποσό εκτιμάτε ότι θα είναι στα 50 με 70 € για τα IX αυτοκίνητα, μέχρι τα 2.000cc. Πάνω από αυτά τα κυβικά θα αυξάνεται περίπου 30%.

Τα επαγγελματικά οχήματα δε, άνω των 1.5 τόνων, καθώς και τα φορτηγά κλπ, θα πληρώσουν αρκετά περισσότερο, ενώ εξετάζεται να πληρώνουν αυξημένο τέλος και τα αυτοκίνητα που έχουν αποκτηθεί με leasing, αφού θεωρείται ότι κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα, οπότε συνολικά ρυπαίνουν περισσότερο από τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here