Έρχομαι από το Κοντινό Μέλλον για να σας περιγράψω την Δυστοπία που βλέπω γύρω μου!…του Νίκου Παπαδογιάννη.

0
502

Βλέπω μία Ελλάδα που τέλη Σεπτέμβρη πασχίζει να απομυζήσει τα τελευταία σταγονίδια τουριστικού συναλλάγματος, αλλά δεν βρίσκει στον κουμπαρά της ούτε στερλίνες ούτε δολάρια ούτε γιουάν ούτε γρόσια ούτε δηνάρια ούτε κορώνες ούτε φιορίνια. Με τι θα σωθούμε τώρα, πατριώτες; Με αγνές δραχμούλες ή με τα δανεικά ευρώ της Ένωσης;

Σαν να μη μας έφτανε η περίπου αναγκαστική απουσία από τα θέρετρά μας Ρώσων, Αμερικανών, Κινέζων, Ιαπώνων, Σουηδών Σέρβων, Ισραηλινών και άλλων τακτικών επισκεπτών, ήρθε η παροιμιώδης ασυναρτησία της Ελληνικής Κυβέρνησης για να διώξει και τους λίγους που κατόρθωσαν να παρακάμψουν τα κορωνο-εμπόδια του καλοκαιριού.

Το διθυραμβικό αφήγημα του Έλληνα Τσόρτσιλ περί «ασφαλούς παραθεριστικού προορισμού» μπορεί να είχε μια κάποια πέραση στα εγχώρια ώτα και σε όσους αντλούν την πληροφόρησή τους από τα αργυρώνητα μέσα της λίστας Πέτσα, αλλά κατέρρευσε με πάταγο μόλις οι ξένοι διαπίστωσαν ότι τους κοροϊδεύουμε ψιλό γαζί.

Η μία μετά την άλλη, χώρες που έστειλαν τουρίστες στην Ελλάδα είδαν τα αεροπλάνα να επιστρέφουν στη βάση τους πήχτρα στο μικρόβιο. Εφτά κρούσματα στην Τοσκάνη με προέλευση την Κέρκυρα, έντεκα στην Κύπρο με αφετηρία τη Μύκονο, δεκατέσσερα στο Πλύμουθ από παραθεριστές της Ζακύνθου και πάει κλαίγοντας.

Οι Κυβερνήσεις των βασανισμένων από τον Covid-19 χωρών έκαναν την αντιπαραβολή των στοιχείων και κατάλαβαν ότι το δούλεμα με τα Greek statistics πέφτει σύννεφο. Πώς είναι δυνατόν να επιστρέφουν από την Ελλάδα οι λεβέντες μας θετικοί, αφού οι Έλληνες ισχυρίζονται ότι έχουν ελάχιστα κρούσματα και νίκησαν τον ιό;

Μήπως ο τύπος με το αμάνικο μπουφάν πουλάει παπατζιλίκι;

Η Ιωάννα Κουσκούση που μπουγέλωσε τον Χαρδαλιά…

Η μοναδική δικλίδα ασφαλείας για τους ξένους ήταν να βροντήξουν την εξώπορτα στα μούτρα του Χαρδαλιά και να επιβάλουν καραντίνα σε όσους έρχονται από το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και του Ιουνίου.

Τον δρόμο έδειξαν Φινλανδία και Νορβηγία, ακολούθησαν τμηματικά Ιταλοί και Βρετανοί και τώρα πήραν σειρά οι Ολλανδοί: δέκα μέρες στο μπαλαούρο, δίχως εξαιρέσεις και δίχως πολλά πολλά. Την επόμενη φορά, να προσέχετε ποιον πιστεύετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here