«Έρχονται σαρωτικές αλλαγές σε Ιnternet και Mobile»

0
587

Τις τεκτονικές αλλαγές που έρχονται στον χώρο της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών πληρωμών αναλύει ο CEO του ebay John Donahoe μιλώντας στους F.T. και στον Martin Dickson.

Ο κ. Donahoe εξηγεί τη στρατηγική επιλογή της εταιρίας του να γίνει πιο customer focus και να επενδύσει στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω κινητής τηλεφωνίας (mobile) και στο PayPal, στο σύστημα πληρωμών που χρησιμοποιεί το ebay.

Ο ίδιος συσχέτισε αυτές τις επιλογές και με την επόμενη μέρα στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο επικεφαλής του κολοσσού του e-commerce προβλέπει ότι στα τρία – τέσσερα επόμενα χρόνια οι χρήστες του διαδικτύου θα διπλασιαστούν και από τα περίπου 2 δισεκατομμύρια σήμερα ο αριθμός τους θα βρεθεί κοντά στα 4. «Το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς», λεει ο κ. Donahoe, «θα προέλθει από τις αναπτυσσόμενες αγορές». Εκτίμησή του είναι ότι τα Smartphones θα φθηνύνουν δραματικά, γεγονός που σημαίνει ότι αρκετών ανθρώπων η πρώτη επαφή με το διαδίκτυο θα είναι μέσα από αυτά.

«Σήμερα υπάρχουν στην Κίνα και στην Ινδία Smartphones που κοστίζουν λιγότερο από 100 ευρώ. Η τιμή αυτή θα πέσει στο μισό. Σε διάστημα δύο ετών θα μπορεί κανείς να αγοράσει Smartphone με κόστος 50 δολάρια», λεει.

Όπως υπολογίζει ο κ. Donahoe, στο επόμενο διάστημα θα κυκλοφορούν όλο και περισσότερες εφαρμογές συμβατές με PayPal. Ακόμη, προβλέπει την άφιξη πολλών καινοτομιών στις mobile πληρωμές.

Ο επικεφαλής της εταιρίας θίγει και το ευαίσθητο θέμα του ανταγωνισμού με τις πιστωτικές κάρτες, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία ηλεκτρονικών πορτοφολιών, παρόμοιων με το PayPal. «Δεν ανταγωνιζόμαστε τις πιστωτικές κάρτες», σχολιάζει.

Η συνέντευξη ολοκληρώνεται με ένα άκρως ενδιαφέρον «πινγκ-πονγκ» ανάμεσα στον δημοσιογράφο και το στέλεχος, όπου ο κ. Donahoe καλείται να τοποθετηθεί μονολεκτικά επί θεμάτων όπως η νέα θητεία Ομπάμα και το μέλλον του….bitcoin.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here