Έστησαν παγίδα στον Αλέξη: Κάλεσαν στο δείπνο εθνικιστικά στοιχεία από Θράκη, Κω και Ρόδο.

0
1403

Μείζον ζήτημα δημιουργεί η αποκάλυψη ότι τελικά το δείπνο το οποίο υποτίθεται οργανώθηκε  προς τιμήν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη στην Άγκυρα, αποτέλεσε τελικά «εργαλείο» για την επίτευξη και των στόχων της τουρκικής πολιτικής με αιχμή όχι μόνο την Θράκη, αλλά και την προσπάθεια έγερσης μειονοτικού ζητήματος και στην Ρόδο και στην Κω.

Όσοι ασχολήθηκαν με την επίσκεψη και  την συνεννόηση με την Τουρκική Προεδρία για το δείπνο, εξέθεσαν και εγκλώβισαν τον κ. Τσίπρα σε ένα δείπνο στο οποίο όπως αποκαλύπτεται σιγά-σιγά συμμετείχαν εκπρόσωποι των ακραίων φωνών τόσο  στην Θράκη όσο και στα Δωδεκάνησα, εκεί που συστηματικά η Τουρκία τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να στήσει μειονοτικό ζήτημα.

Ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να μάθουμε ότι είχαν προσκληθεί και παρέστησαν και εκπρόσωποι του ψευδοκράτους. Το εντυπωσιακό είναι  ότι κανείς δεν έχει μπει στον κόπο από την ελληνική πλευρά να δώσει σαφή απάντηση για το πόσοι και ποιοι προσκλήθηκαν από την τουρκική Προεδρία και παρέστησαν σε αυτό το δείπνο.

Και κυρίως εάν είχε υπάρξει συνεννόηση, όπως επιβάλλεται, για τους προσκεκλημένους. Και ετσι οι πληροφορίες έρχονται αποσπασματικά, σταδιακά, ανεπίσημα και κατευθυνόμενες.

Παρών στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, εκτός του Λεβεντ Σαδικ, γιου του Αχμέτ Σαδίκ, εμβληματικής προσωπικότητας του Τουρκισμού στην Θράκη, ήταν ακόμη – όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση της οργάνωσης του – ο ακραίος ανθέλληνας και υποκινητής της έγερσης ζητήματος «τουρκικής μειονότητας σε Ρόδο και Κω», καθηγητής  Μουσταφά Καϊμακτσι.

Όπως ανακοίνωσε εκ των υστέρων στην ιστοσελίδα της οργάνωσης του, που σπονσοναρεται από το τουρκικό κράτος, κλήθηκε στο δείπνο και συμμετείχε για να τεθούν ζητήματα που αφορούν «τους Τούρκους της Ρόδου και της Κω».

Ο ίδιος ο κ. Καϊμακτσί δηλώνει πρόεδρος του «Πολιτιστικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων» και με την ενίσχυση του τουρκικού κράτους επιχειρεί να προβάλει και διεθνώς την ύπαρξη δήθεν μειονοτικού ζητήματος στην Δωδεκάνησο.

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση στο Facebook (που ανέδειξε η ιστοσελίδα (www.tourkikanea.gr) της καθηγήτριας Νεβάλ Κονούκ, η οποία και αυτή είχε προσκληθεί το δείπνο και η οποία μάλιστα έκανε ανάρτηση με φωτογραφία μαζί με τον κ. Καιμακτσί ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς το προεδρικό μέγαρο αναφέροντας τα εξής:

«Χτες το βράδυ με ένα τηλέφωνο, εγώ και ο καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί κληθήκαμε στην συνάντηση που θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Στην επικαιρότητα οι Τούρκοι στην Ελλάδα και η οθωμανική κληρονομιά».

Νεβάλ Κονούκ-Facebook, 5 Φεβρουαρίου 2019.

Η κυρία αυτή είναι καθηγήτρια Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής με ειδίκευση στην οθωμανική αρχιτεκτονική και στο προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σαφή τα  εθνικιστικά χαρακτηριστικά της.

Αργότερα λοιπόν η κυρία Νεβάλ Κονούκ επιβεβαίωσε την παρουσία της στο προεδρικό μέγαρο με ένα βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα στο FACEBOOK, στο οποίο γράφει πως «Μόλις τελείωσε η συνάντηση»……

Αποτελεί πλέον ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα το να διευκρινισθεί πλήρως το ποιός από ελληνικής πλευράς συντόνισε με την τουρκική το κρίσιμο σκέλος του επίσημου δείπνου προς τιμή του πρωθυπουργού και συμφώνησε στο ποιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν και κυρίως ποιος έχει την ευθύνη ότι παγιδεύτηκε ένας Έλληνας πρωθυπουργός σε ένα δείπνο που καθημερινά αποκαλύπτεται και η ύπαρξη προσώπων που εκτός από ανθέλληνες λειτουργούν ως το μακρύ  χέρι του τουρκικού εθνικισμού και βαθέως κράτους εναντίον της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here