«Έφυγε» στα 47 της η κόρη του «Mr. Coca-Cola».

0
1050

Υπόδειγμα κόρης, συζύγου και μάνας, η Νίκολα Πινέδο -Δαυίδ «πέταξε» για τη «γειτονιά των αγγέλων», χάνοντας τη μεγάλη μάχη με τον θάνατο στα 47 της μόλις χρόνια.

Άφησε την τελευταία της πνοή την Πέμπτη 10/11/2016 το πρωί στον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να γνωρίζει κανείς, πλην των οικείων της, τον Γολγοθά που ανέβαινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η οικογένεια ήθελε ο τελευταίος αποχαιρετισμός να γίνει σε πολύ κλειστό κύκλο. 

Η όμορφη και άξια γυναίκα αγωνίστηκε γενναία για σχεδόν δύο χρόνια (είχε νοσηλευτεί και σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης) ενάντια στη λευχαιμία, που την πήρε μέσα από την αγκαλιά των τριών παλικαριών της, ηλικίας 12, 15 και 18 ετών, του λατρεμένου της συζύγου Κλεμέντε Πινέδο, ο οποίος στάθηκε με αυταπάρνηση στο πλευρό της έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, των απαρηγόρητων γονιών της Γιώργου και Καίτης Δαυίδ και των αδερφών της Χάρη και Αναστάση.

Έφυγε τελικά στις 10/11/2016 τα ξημερώματα από ενδοεγκεφαλική αιμορραγία, συνέπεια της ασθένειάς της.

«Εξαιρετικός και γενναιόδωρος άνθρωπος», «Η καλύτερη μάνα και σύντροφος»…..είναι οι χαρακτηρισμοί που μας ανέφεραν άνθρωποι οι οποίοι τη γνώριζαν καλά.

Έκαναν λόγο για μια πολύτιμη γυναίκα, με εξαιρετική καλλιέργεια, μόρφωση, σπουδές και ένα ζεστό, ντροπαλό χαμόγελο γεμάτο ευγένεια για τους πάντες, ανεξαιρέτως οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσης.

«Είναι μεγάλη αδικία…» λένε με ένα στόμα στην «Espresso» οι λίγοι, αλλά εκλεκτοί και πιστοί φίλοι της γλυκύτατης μητέρας, η οποία έμεινε μακριά από τις δεκάδες επιχειρήσεις του ομίλου Δαυίδ (μεταξύ αυτών, βρίσκονται οι 3Ε και Coca-Cola), αφού προτίμησε να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της, θέλοντας να τα βλέπει να μεγαλώνουν και να καμαρώνει για εκείνα.

Μακριά από κοσμικότητες και φλας, η Νίκολα Δαυίδ με τον Ισπανό σύζυγό της Κλεμέντε Πινέδο ταξίδευε σε όλο τον κόσμο και οι μοναδικές της εμφανίσεις ήταν πάντα στο πλευρό του άνδρα της – κυρίως – στα δείπνα του Μουσείου της Ακρόπολης, στις δεξιώσεις πρεσβειών και σε εκδηλώσεις του φιλανθρωπικού σωματείου MDA Ελλάς, που φροντίζει άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις, όπου «ψυχή» και αντιπρόεδρος είναι η μητέρα της Καίτη Δαυίδ. 

Εκείνη, άλλωστε, ήταν που της είχε μεταδώσει την αγάπη της για τον συνάνθρωπο και τα παιδιά. Μάλιστα, η ίδια η Νίκολα σκόπευε να συνεχίσει το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο, καθώς τα νεαρά άτομα που φιλοξενούνται στον ξενώνα του MDA, στην πλατεία Βικτωρίας, τη λάτρευαν.

Η τελευταία εμφάνιση

Η 47χρονη είχε γνωρίσει τον άνδρα της ζωής της κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο εξωτερικό. Ερωτεύτηκαν και κατάλαβαν πως είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Το δικό τους «για πάντα», όμως, έμελλε να είναι σύντομο. 

Για ένα μεγάλο διάστημα, στις αρχές του γάμου του, το ζευγάρι ζούσε στη Μαδρίτη, καθώς ο Κλεμέντε Πινέδο εργαζόταν εκεί ως γιατρός, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είχαν εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα και έμεναν κοντά στο υπέροχο σπίτι των γονιών της Νίκολα, στο Παλαιό Ψυχικό.

Η τελευταία κοινωνική εμφάνιση της άτυχης γυναίκας ήταν πριν από έναν περίπου μήνα στην παραμυθένια δεξίωση για τη βάφτιση της αγαπημένης της ανιψιάς Αικατερίνης Δαυίδ, κόρης του μικρότερου αδερφού της Αναστάση και της Αλεξάνδρας Τηλιγάδα. 

Η ίδια ήταν και νονά της και, μάλιστα, όλοι είχαν να λένε για το πόσο λαμπερή και ευτυχισμένη ήταν. Πίστεψαν, δε, πως είχε νικήσει την ασθένειά της.

Και ενώ η δυνατή Νίκολα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ανυπόστατα δημοσιεύματα ανέφεραν πως αγόρασε τους Πεταλιούς, νησί που ανήκε στην Παλόμα Πικάσο, μπερδεύοντάς τη με την πρώτη της εξαδέλφη Αλεξία Δαυίδ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here