Έχασε η ΕΙΤΗΣΕΕ την μάχη των TV αδειών στην Κομισιόν!!

0
304

Σχεδόν δώδεκα χρόνια μετά τον πόλεμο της διαπλοκής κατά του νόμου του Βασικού Μετόχου (ήταν Γενάρης του 2005 «ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ»: Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ) προσπαθησαν να επαναλάβουν με τα ίδια όπλα τις μεθοδεύσεις που είχαν χρησιμοποιήσει ενάντια της Ελλάδας τότε!!

Αυτή η νίκη της διαπλοκής κατά του βασικού μετόχου ήταν η αρχή του τέλους για την Ελλάδα, καθώς οδήγησε την χώρα στο ΔΝΤ το 2010, παρά τις προσπάθειες της Κυβέρνησης Καραμανλής, που προσπάθησε να αντιστρέψει το κλίμα, κόντρα σε μια χώρα έκαιγαν από την Αθήνα μέχρι τα δάση για να τον ανατρέψουν ή ακόμη και να τον δολοφονήσουν.

Ετσι σήμερα απέρριψε την προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες η Κομισιόν!

Δεν θέτει ζήτημα παράβασης της κοινοτικής νομοθεσίας η Κομισιόν ως προς την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Το επιχείρημα της Ένωσης Ιδιοκτητών δεν έγινε δεκτό μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στις Βρυξέλλες!

Σύμφωνα με το typologies.gr, ανοιχτό παραμένει για την Κομισιόν το θέμα της ανεξαρτησίας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και των παρεμβάσεων του αρμόδιου υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και της διάταξης για τη δημιουργία ξεχωριστού παρόχου δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Οι απαντήσεις της Κομισιόν δίνονται έναν μήνα πριν από την κατάθεση των αιτήσεων για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Η Κομισιόν συνεχίζει να έχει πρόβλημα με τις διατάξεις του νόμου 4339/2015, με τον οποίο η ΕΕΤΤ είναι υποχρεωμένη να αναφέρεται στον αρμόδιο υπουργό, και ζητάει την επαναφορά της «ανεξαρτησίας» της ρυθμιστικής αρχής. 

Σε ό,τι αφορά την ίδρυση και τη λειτουργία ξεχωριστής εταιρείας για την ψηφιακή της ΕΡΤ, η Κομισιόν θεωρεί ότι πρόκειται για άμεσα ελεγχόμενη κρατική εταιρεία και πως η ενέργεια αυτή παραβιάζει τον ανταγωνισμό με την Digea.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here