Έχασε τα…λόγια του ο Μητσοτάκης με την ερώτηση του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντέιβιντ Ιγκνάτιους.

0
244

Στριμώχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δεν κατάφερε να πείσει με τους ισχυρισμούς του…

Κρύος ιδρώτας έλουσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά  την ερώτηση του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντέιβιντ Ιγκνάτιους που τον «στρίμωξε» για την Ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός που φαίνεται δεν έχει συνηθίσει οι δημοσιογράφοι της χώρας του να του κάνουν τέτοιες (μιας που δεν τους επιτρέπεται, μπορεί κανείς να σχολιάσει), απάντησε με αμηχανία στην ερώτηση που του έθεσε ο δημοσιογράφος κατά την διάρκεια της συνέντευξης στο πανεπιστήμιο Georgetown University.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει για την έκθεση-κόλαφο των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την Ελευθερία του Τύπου που κατατάσσει την χώρα μας στην χαμηλότερη θέση, ανάμεσα στα άλλα κράτη της Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός κόμπιασε και κουνούσε τα χέρια του, κοιτούσε αριστερά και δεξιά αμήχανα και προσπαθούσε να σκεφτεί τι πρέπει να απαντήσει.

«Ο Παγκόσμιος Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου κατέταξε την Ελλάδα στη χαμηλότερη θέση ανάμεσα στην ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου, παίρνοντας τη θέση της Βουλγαρίας. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα στοιχεία σας προβληματίζουν. Πείτε μας γιατί συνέβη αυτό και τι θα κάνετε»ρώτησε ο δημοσιογράφος και ο Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι στην Ελλάδα υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία στα όσα θέλει κανείς να πει…

«Πρώτα από όλα αν αναφέρεστε στην έκθεση από μία Γαλλική ΜΚΟ, εγώ, εεε διαφωνώ με τον πιο εμφατικό τρόπο με τα συμπεράσματα και τη μεθοδολογία. Είμαστε ελεύθερη δημοκρατία και αν δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Ελλάδα θα δείτε ότι οι περισσότερες είναι κριτικές. Είναι μία χώρα που ο καθένας μπορεί να δημοσιεύει ότι θέλει»…απάντησε χωρίς να καταφέρει να πείσει κανέναν!…

Υ.Γ. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον κ. Μητσοτάκη.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πλέον και με τη βούλα ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει τη χώρα διεθνώς ρεζίλι για την ελευθερία του Τύπου

Πλέον και με τη βούλα ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει τη χώρα διεθνώς ρεζίλι για την ελευθερία του Τύπου.

Όντας συνηθισμένος να μην απαντά σε «δύσκολες» ερωτήσεις αιφνιδιάστηκε όταν χρειάστηκε να απαντήσει στο γιατί η Ελλάδα είναι τελευταία στην ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη. Ακόμα και εκεί επανέλαβε τα ίδια ψέματα που λέει και στο εσωτερικό της χώρας.

Προσπάθησε να εκθέσει μια διεθνώς αξιόπιστη έρευνα, αλλά στην πραγματικότητα εκτέθηκε ο ίδιος. Και αυτό θα ήταν το λιγότερο, αν μαζί με αυτόν δεν είχε εκτεθεί και η Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here