Αίσχος! «Κόβεται» το 80% των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων!…

0
349

Την Οργή και την Ανησυχία των Υγειονομικών προκαλεί η αναστολή ή «περιορισμός» των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80%, που ανακοίνωσε για τις «κόκκινες περιοχές» (επίπεδο Β, αυξημένου κινδύνου) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με μοναδική εξαίρεση τα ογκολογικά.

Για απαράδεκτη Κυβερνητική εντολή και μεθόδευση κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ. Επιτίθενται κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας κ.κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη κατηγορώντας τους ότι «απέδρασαν κι έβαλαν μπροστά τον κ. Χαρδαλιά» για να κάνει τις ανακοινώσεις, ενώ στηλιτεύουν και την «ένοχη σιωπή» των «ειδικών» φωτογραφίζοντας την επιτροπή των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ αναφέρουν:

«Η Κυβερνητική άνωθεν εντολή για μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων κατά 80% στις περιοχές κινδύνου που ανακοίνωσε απόψε ο κ. Χαρδαλιάς εξειδικεύοντας τα νέα μέτρα που εξήγγειλε το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είναι μεθόδευση καταστροφική και θανατηφόρα.

Αποτελεί ανοιχτή ομολογία από την Κυβέρνηση πως όλους τους προηγούμενους μήνες ούτε «Θωράκισε το ΕΣΥ», ούτε προσλήψεις έκανε και γι’ αυτό πάλι όπως την άνοιξη θέλει να μετακινήσει προσωπικό από τα χειρουργεία προς τα ΤΕΠ, τις πτέρυγες COVID και τις ΜΕΘ COVID.

Αποτελεί ανοιχτή ομολογία πως η κυβέρνηση απλά δεν ενδιαφέρεται για την εκτίναξη της θνητότητας και της νοσηρότητας στις χειρουργικές παθήσεις. Δεν την ενδιαφέρουν θάνατοι που δεν απασχολούν τα δελτία ειδήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την ανακοίνωση του συγκεκριμένου μέτρου «απέδρασαν» οι υπουργοί Υγείας κ.κ. Κικίλιας-Κοντοζαμάνης κι έβαλαν μπροστά τον κ. Χαρδαλιά.

Ένοχη σιωπή των ειδικών

Χαρακτηριστική επίσης είναι και η ένοχη σιωπή των λεγόμενων «ειδικών του κράτους» στους οποίους μάλιστα «απαγορεύεται να κάνουμε κριτική» σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό.

Ας μας εξηγήσουν ποια ακριβώς επιστήμη προβλέπει την σχεδόν πλήρη κατάργηση της χειρουργικής δραστηριότητας στην Δημόσια περίθαλψη και που ακριβώς σύμφωνα με την επιστήμη τους θα πηγαίνουν να χειρουργούνται οι φτωχοί άνθρωποι δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία που δεν έχει να πληρώνει στις ιδιωτικές κλινικές.

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί της Δημόσιας περίθαλψης μαζί με τον λαό θα νικήσουν την επιδημία και ταυτόχρονα θα ανατρέψουν αυτήν την ανάλγητη ταξική απάνθρωπη πολιτική. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εκπρόσωποι του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, Πάνος Παπανικολάου, ΓΓ ΟΕΝΓΕ, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ, Δέσποινα Τοσονίδου, μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕ, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ, Κώστας Καταραχιάς, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ.

Η Κυβερνητική απόφαση για αναστολή των χειρουργείων έρχεται στο φόντο της άμεσης ομολογίας ότι δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ώρα που η πανδημία σαρώνει.

Έγγραφο του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων που ζητάει εδώ και τώρα μείωση των τακτικών χειρουργείων και ενημέρωση για τις γενικές κλίνες που μπορεί να μετατρέψει κάθε Νοσοκομείο σε Covid.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here