Αγωνιούν οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης: Αγώνας δρόμου για Αντιπλημμυρικά Έργα στις καμένες περιοχές.

0
305

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά στην Αττική ώστε να θωρακιστούν από πιθανές πλημμύρες.

Ο ρεπόρτερ του OPEN Γιάννης Ζιάκας πραγματοποίησε αυτοψία στη Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες μεταφέροντας παράλληλα την αγωνία των κατοίκων οι οποίοι βιώνουν μεγάλη ανησυχία για νέο κύμα καταστροφών που μπορεί να προκύψει από καταιγίδες και πλημμύρες καθώς πλέον δεν υπάρχουν τα δέντρα για να συγκρατήσουν τα ορμητικά νερά και τις φερτές ύλες.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου συνεχίζουν τις εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων στη Βαρυμπόμπη. Οι ρυθμοί έχουν εντατικοποιηθεί, καθώς, βρισκόμαστε ήδη στις πρώτες μέρες του φθινοπώρου, και η ανησυχία για τις βροχές μεγαλώνει.

«Κάτι που φοβόμαστε είναι ότι στην πρώτη βροχή θα υπάρχει πρόβλημα γιατί πια δεν υπάρχει και το δάσος στο βουνό για να συγκρατήσει το νερό», δηλώνει στο OPEN κάτοικος της περιοχής.

Πάνω από τις πληγείσες περιοχές δεν έχει μείνει τίποτα να κρατήσει το νερό και τις φερτές ύλες σε περίπτωση που μία επικείμενη κακοκαιρία πλήξει τις περιοχές που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη.

Στην περιοχή γίνεται μία ολοκληρωμένη και τεράστια, κολοσσιαία προσπάθεια αυτή τη στιγμή να προλάβουμε να καθαρίσουμε ρέματα, τους δρόμους, τα καμένα όλες τις περιοχές που είναι πιο επικίνδυνες, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κωφό, αντιδήμαρχο Θρακομακεδόνων και τοπικής ανάπτυξης του δήμου Αχαρνών.

Όπως μεταδίδει ο Γιάννης Ζιάκας, τα συνεργεία της Περιφέρειας συνεχίζουν και δουλεύουν καθώς πλέον προτεραιότητα στη Βαρυμπόμπη αλλά και στις άλλες πληγείσες περιοχές είναι να καθαριστούν τα ρέματα και να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα όσο πλησιάζουμε πλέον στη καρδιά του φθινοπώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here