Αθηνά Λινού: Υπάρχει ανακρίβεια στον αριθμό των κρουσμάτων.

0
411

Την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει τώρα πλαφόν στην τιμή για το τεστ του κορωνοϊού σχολίασε η Αθηνά Λινού, κάνοντας παράλληλα λόγο για ανακρίβεια σε ότι έχει να κάνει με τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων λόγω της αδυναμίας ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού να ανταπεξέλθει οικονομικά σε  αυτό.

«Στα τεστ κορωνοϊού προστέθηκε μία ανισότητα. Μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι είχαν τα χρήματα. Το ίδιο συνεχίζεται και αυτήν τη στιγμή. Επίσης, υπήρχε ανακρίβεια όσον αφορά τα κρούσματα. Μετράμε τα κρούσματα μόνο σε μία κοινωνικοοικονομική ομάδα. Για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα. Δεν με πείθει αν είχαν ή δεν είχαν προβλήματα στα ένα ή δύο αρχεία. Σημασία έχει ότι δεν έχουμε στοιχεία. Δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να είναι σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. Ντρέπομαι που το λέω», δήλωσε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια επιδημιολογίας μιλώντας στον Ant1.

Σε ότι έχει να κάνει με την προοπτική άρσης του lockdown, η κα Λινού σημείωσε:

«Είχα πει ότι θα ήταν καλό στο τέλος του lockdown να έχουμε 1.200-1.800 κρούσματα. Σε τρεις εβδομάδες θα υποδιπλασιαστεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Τα τεστ είναι πολύ λιγότερα από τις προηγούμενες ημέρες.

Να πάρουμε μέτρα διευκόλυνσης της κατάστασης. Να διευρυνθεί το τηλεμπόριο και να το αποδεχτούμε σαν πολίτες. Οι επιχειρήσεις να αυξήσουν στο μέγιστο το delivery δώρων, φαγητών, φαρμάκων.

Η Πολιτεία να επιδοτήσει άμεσα τις επιχειρήσεις. Να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε έτσι τη διαφορά. Εάν μπορεί το υπουργείο Παιδείας να ρυθμίσει την ώρα που έρχονται και φεύγουν τα παιδιά στο σχολείο, άλλη τάξη να πηγαίνει στις 08:00, άλλη στις 08:15, θα μπορούσαν να ανοίξουν. Αλλιώς θα υπάρξει συρροή».

Υ.Γ. Καταγγελία φωτιά από γιατρό: Ο ΕΟΔΥ κρύβει στοιχεία!

Με ένα ηχηρό «άδειασμα» στον ΕΟΔΥ ο γιατρός-ερευνητής και επικεφαλής της ομάδας ερευνητών Coronavirus Greece Research Group Κωνσταντίνος Φαρσαλινός επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το έγκλημα στην καταγραφή των επιδημιολογικών στοιχείων και την ελλιπή ενημέρωση των επιστημόνων, ώστε να καταρτίσουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο για την καταπολέμηση της πανδημίας στη χώρα.

Ο επιστημονικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής επιβεβαιώνει στη «δημοκρατία» τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην επικοινωνία του με τον ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση ερευνών, οι οποίες θα βοηθήσουν τη χώρα στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό, καθώς και την απόκρυψη σημαντικών στοιχείων.

Ο κ. Φαρσαλινός τόνισε ότι τα στοιχεία που ζητούν επιστήμονες και ερευνητές δεν είναι για κατανάλωση της…περιέργειάς τους, αλλά για να έχουν μία όσο πιο καλά εμπεριστατωμένη εικόνα για την πορεία της πανδημίας, ώστε αφενός να μπορούν να σχεδιάσουν το μοντέλο των μέτρων που θα ακολουθηθούν και αφετέρου να έχουν καλύτερη επιστημονική εικόνα απέναντι στον Covid-19.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ.1. Η αντιπολίτευση ζητά δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιστημονικής Επιτροπής.

Την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιστημονικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της Πανδημίας ζητά η Αντιπολίτευση, σε συνέχεια του πολιτικού σάλου που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ, ενώ το θέμα έφτασε και στη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα πρακτικά της Επιτροπής

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο ούτε να παίζει πολιτικά παιχνίδια με την πανδημία, ούτε να κρύβεται», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Οι αποκαλύψεις για παράλληλες πλατφόρμες καταγραφής κρουσμάτων και ελλιπή ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα και τον αριθμό των καθημερινών τεστ, δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες. Ειδικά όταν μέλη της Επιτροπής παραδέχονται δημόσια ελλιπή ενημέρωση και αδιαφάνεια», συμπληρώνει.

«Την ώρα που το ΕΣΥ αφέθηκε στο έλεός του να καταρρέει και έχουμε καθημερινά πλέον τριψήφιο αριθμό θυμάτων, το ελάχιστο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, είναι να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα πρακτικά της Επιτροπής. Οτιδήποτε άλλο συνιστά ομολογία ενοχής», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΚΚΕ: Πλήρη διαφάνεια

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here