ΑΘΛΙΑ Τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του Real Fm.

0
247

Συγκλονισμένη η Κάτια Μακρή στον αέρα του Real Fm μετά την τρομοκρατική επίθεση στον σταθμό του Νίκου Χατζηνικολάου.

Στον αέρα του Real Fm η Κάτια Μακρή μιλάει για όσα συνέβησαν το ξημέρωμα στον Real Fm που τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από εκρήξεις. Με δύναμη και συναισθηματικά φορτισμένη.

Ομόθυμη καταδίκη για την επίθεση στον Real – Τα μηνύματα των κομμάτων - The Opinion

Σύμφωνα με το enikos.gr υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού και συγκεκριμένα τρία γκαζάκια εντοπίστηκαν από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο κτίριο όπου στεγάζεται το Real Group επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, στο οποίο εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά τα ξημερώματα.

Η φωτιά που προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το πρωί της Τετάρτης, ενώ ακούστηκαν εκρήξεις. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Μάλιστα οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια ηχολήπτρια του ραδιοφώνου που βρισκόταν στον χώρο τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου-από την πλευρά της Κηφισίας-μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Ο μηχανισμός αποτελείται από γκαζάκια, τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους.

Το ισόγειο του κτιρίου είναι κενό, στον πρώτο όροφο στεγάζεται η Realnews, στον δεύτερο ο Real Fm, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας.

Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, το οποίο θα ερευνήσει τον χώρο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που ήδη έχει εντοπιστεί. Οι Αρχές μιλούν ξεκάθαρα για εμπρηστικό μηχανισμό. Την προανάκριση για την υπόθεση θα αναλάβει πιθανότητα η Κρατική Ασφάλεια.

Οι Αρχές θα πάρουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου, καθώς και από άλλες κάμερες στα γύρω στενά και τη λεωφόρο Κηφισίας, για να δουν τις κινήσεις των δραστών.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη υπήρξε ξαφνικά σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις μετάδοσης του σήματος. Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο εκδηλώθηκε η φωτιά στις εγκαταστάσεις του Realfm 97,8 στο Μαρούσι. Δύο περιστατικά, που δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν τυχαία…Κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν τον Real Fm.

Υ.Γ. Το συγκλονιστικό βίντεο του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Real Fm στις φλόγες.

Φωτιά στο κτίριο Real FM και Real News: Η πρώτη αντίδραση Νίκου Χατζηνικολάου - «Προσπαθούν να μας...» (vid) - AEK Fans Blog | ΑΕΚ Νέα, Μεταγραφές, Ειδήσεις

Υ.Γ.1. Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Νίκο Χατζηνικολάου για την τρομοκρατική επίθεση στον Real Fm.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Χατζηνικολάου και  του εξέφρασε την συμπαράστασή του.

«Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη»…αναφέρει με ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Υ.Γ.2. Κώστας Βαξεβάνης: Μήνυμα στήριξης στον Νίκο Χατζηνικολάου για την εμπρηστική επίθεση στον Real Fm.

Υ.Γ.3. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η εμπρηστική επίθεση στον Real Fm είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία, ενάντια στην ελευθεροτυπία κι εν τέλει ενάντια στη Δημοκρατία.

Στη χώρα μας η ανεξαρτησία των Μέσων Ενημέρωσης δέχεται συνεχή πλήγματα: Από την ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραιβάζ, μέχρι και εμπρηστικές επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων.

Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ;» ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ  ΤΟ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΡΑΙΒΑΖ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ. –  ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του σταθμού.

Το ελάχιστο που έχει να κάνει η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι να φέρουν άμεσα τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Υ.Γ.4. Kifisia Press: Πληροφορηθήκαμε ότι την Τρίτη υπήρξε ξαφνικά σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις μετάδοσης του σήματος.

Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο εκδηλώθηκε φωτιά στις εγκαταστάσεις του Realfm 97,8 στο Μαρούσι.

Δύο περιστατικά, που δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν τυχαία…Κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν τον Real Fm.

Εκφράζουμε την ειλικρινή  συμπαράστασή μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here