Αθώωση κατά πλειοψηφία του πρώην δημάρχου Νίκου Χιωτάκη!

0
693

Απαλλάχτηκαν των κατηγοριών τους ο πρώην δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης με ισχνή πλειοψηφία και ομόφωνα η πρώην εντεταλμένη νομική σύμβουλος, δικηγόρος, Αγγελική Βαλασσοπούλου, οι οποίοι κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος κατά εξακολούθηση.

Στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, ο κ. Χιωτάκης επιστράτευσε ως συνήγορο υπεράσπισης τον κ. Δημήτρη Τσοβόλα και 2 συνεργάτες του, ο οποίος με τις μαρτυρίες του πρώην δημοτικού συμβούλου Μανώλη Κουρμαδιά και του πρώην δημάρχου Βασίλη Βάρσου, κατάφερε να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση!

Συγκεκριμένα, τρεις εφέτες (ο κ. Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, ο κ. Νικόλαος Ποταμιάνος και η κ. Τριανταφύλη Δρακοπούλου) ψήφισαν υπέρ της αθώωσης του και δύο (η Πρόεδρος του Δικαστηρίου κ. Βασιλική Μπαζάκη-Δρακούλη και ο αρχαιότερος των εφετών κ. Φώτιος Μουζάκης) ψήφισαν κατά (!!) συντασσόμενοι με την πρόταση του Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Αγγελή.

Πληροφορούμεθα ότι κατά την διάρκεια της αγόρευσή του ο κ. Τσοβόλας εμφάνισε τον «δήθεν» διορισμό του από τον Δήμαρχο Κηφισιάς για να υπερασπιστεί τον πρώην δήμαρχο Χιωτάκη!….. 

Ο «δήθεν» διορισμός δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η υποχρεωτική ανάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον Ν3463/2006 και τον Ν3852/2010, σε δικηγόρο (Δημήτρη Τσοβόλα) να χειρισθεί την έφεση, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, κατά της υπ΄ αριθμό 1945/13.3.2015 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών που καταδίκασε σε 15 μήνες φυλάκιση τον εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο κ. Ν. Χιωτάκη (τότε Δήμαρχο)!

Αντίθετα ο Πολιτικά Ενάγων (Χαράλαμπος Μαυρομμάτης) παρουσιάστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών με τον, διορισμένο από τον Δικηγορικό Σύλλογο, συνήγορο τον κ. Π. Κουτσουβέλη, καθόσον είχε δηλώσει απορία και είχε τύχει του «ευεργετήματος πενίας»!

Να επισημάνουμε ότι η κατηγορία αφορούσε την γνωστή υπόθεση Μαυρομμάτη για την άρνηση χορήγησης άδειας από το Δημοτικό Συμβούλιο για χρήση γραφείων σε χώρο ιδιοκτησίας του στην οδό Γεωργαντά 24, ο οποίος κατάφερε τελικά να την πάρει με καθυστέρηση 10 χρόνων. 

Ο κ. Χαράλαμπος Μαυρομμάτης εστράφη κατά αυτών που θεωρούσε υπεύθυνους για την απαξίωση της περιουσίας του. Υπόψη ότι τον περασμένο μήνα καταδικάστηκαν τελεσίδικα, οι δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν ψηφίσει «κατά», από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου εκδόθηκε αθωωτική η απόφαση από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, για τον πρώην δήμαρχο και την πρώην δικηγόρο του Δήμου.

Οξύμωρο είναι το γεγονός ότι για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν «5» εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι και «17» πρώην δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στον συνδυασμό Χιωτάκη (ένας εκ των οποίων μάλιστα είναι και η κ. Αγγελική Βαλασσοπούλου), με 15νθήμερη αργία από το ΣτΕ, ενώ το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών εξέδωσε αθωωτική απόφαση για τον πρώην δήμαρχο και την πρώην δημοτική σύμβουλο και δικηγόρο κ. Βαλασσοπούλου!!

Όπως φαίνεται όμως το βάρος της καταδίκης δεν έφυγε οριστικά από τις πλάτες του κ. Νίκου Χιωτάκη, διότι θα πρέπει να υποστεί και τον αναιρετικό έλεγχο της εν λόγω υπόθεσης από τον τελικό κριτή που θα είναι ο Άρειος Πάγος. Οψόμεθα….. 

Υ.Γ. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Kifisia Press ημερομηνίας 09/09/2016 με τίτλο «Καταδίκη από το ΣτΕ για «προσωρινή αργία» σε 22 πρώην και νυν Δημοτικούς Συμβούλους που ανήκουν στον συνδυασμό Χιωτάκη!»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here