ΑΙΣΧΟΣ! Βρετανικό κανάλι κάνει αφιέρωμα στους Τούρκους αλεξιπτωτιστές-φονιάδες του Αττίλα!

0
509

Ανατριχιαστικό ντοκουμέντο 47 χρόνια μετά την εισβολή στην Κύπρο!!!…

Βρετανικό κανάλι υποδέχεται τους Τούρκους αλεξιπτωτιστές!

Πίσω από την Εισβολή και Κατοχή του 40% της μαρτυρικής Μεγαλονήσου βρίσκονταν οι δήθεν «σύμμαχοί» μας.

Τεκμηριώνεται η άγνωστη συνεργεία της «μεγάλης» Βρετανίας στην γενοκτονία του Κυπριακού Ελληνισμού.

Δείτε τα πλάνα της προπαγάνδας…και τα συμπεράσματα δικά σας…

Υ.Γ. Οι κραυγάζουσες ευθύνες της «εγγυήτριας» Βρετανίας για την Κυπριακή γενοκτονία.

1974: Φάκελος Κύπρου, Μακάριος, Κάλαχαν και Ετζεβίτ-Οι κραυγάζουσες ευθύνες της εγγυήτριας Βρετανίας επιβεβαιώνονται από τα ίδια τα κρατικά της αποδεσμευμένα έγγραφα. Και συνεχίζονται μέχρι σήμερα…της Φανούλα Αργυρού.

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Ομήρου, με άρθρο του στον «Φιλελεύθερο» στις 11.07.2021, «Ο Φάκελος της Κύπρου», επιβεβαίωσε ότι όσα είχε συμφωνήσει στην Αθήνα με αποτέλεσμα τη συνομολόγηση σχετικού πρωτοκόλλου το 2016 για να δίδονταν όλα τα πρακτικά της εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον «Φάκελο της Κύπρου» στην Κυπριακή Βουλή, δεν φαίνεται να τηρούνται.

Πρόκειται για εθνικό χρέος και χρέος προς την Ιστορία, έγραψε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ομήρου.

Όταν στις 18 Ιουλίου 2017 ο οργανισμός ERPIC, που εδρεύει στη Λάρνακα, μου ζήτησε σε μια μικρή συνέντευξη να εκφράσω τη γνώμη μου για τις κούτες με τα έγγραφα που έφθαναν στην Κύπρο, είχα πει ότι αυτά δεν ήσαν ότι αναμέναμε.

Ήσαν καταθέσεις διαφόρων, που κλήθηκαν να πουν τις απόψεις τους, και ήσαν γνωστά. Δεν αποτελούσαν επίσημα έγγραφα του κράτους. Αυτά που θα ανέμενα ως ερευνήτρια είναι τα αρχεία/έγγραφα των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας της Ελλάδας, γιατί τότε θα τα συγκρίνουμε με τα Βρετανικά αντίστοιχα όπως και με τα αμερικανικά, για να μπορέσουμε να φθάσουμε σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Ήδη έχουμε αρκετά από τα Βρετανικά, που είναι η κύρια πηγή για το Κυπριακό, και αμερικανικά, τη δευτερεύουσα πηγή, θα ήταν πολύ βοηθητικό αν είχαμε και τα ελληνικά. Προσωπικά αυτά θα ήθελα να δω και αυτό δεν γίνεται.

Και, όντως, ο «φάκελος» αυτός με τις καταθέσεις ήταν ανεβασμένος στο διαδίκτυο σε Ελληνοαμερικανική ιστοσελίδα από τη δεκαετία του 1980…

Στις 16 Αυγούστου 2017 («Φιλελεύθερος»), ο αγαπητός ιστορικός Δρ Πέτρος Παπαπολυβίου, ερωτηθείς για τα ίδια έγγραφα, τόνισε:

«Για να μη δημιουργούνται λανθασμένες προσδοκίες στην κοινή γνώμη και να γεννηθεί μια νέα παραφιλολογία σχετικά με τον ‘‘Φάκελο’’, που του έχει προσδώσει εδώ και δεκαετίες εξωπραγματικές διαστάσεις, σχεδόν μυθικές, είναι προφανές ότι τα ‘‘κυπριακά’’ αρχεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο έχουν υποστεί παρεμβάσεις και αφαιρέσεις, πέρα από τις συνήθεις ανά τον κόσμο ‘‘εθνικές προστασίες’’, ενώ ειδικά οι υποκειμενικές προσωπικές καταθέσεις είναι σε πολλά σημεία εμφανέστατα αναληθείς. Όμως, αυτό δεν μειώνει την ιστορική σημασία τόσο του συνόλου του υλικού, όσο και της παράδοσής του στη Βουλή των Αντιπροσώπων…».

Η ατιμωρησία της προδοσίας

Συμφωνώ, όμως, με τον κ. Γ. Ομήρου για την αναφορά του στη συνεχιζόμενη ατιμωρησία, για όσους ευθύνονται για την τραγωδία της Κύπρου. Δικούς μας και ξένους. Οι κραυγάζουσες ευθύνες της εγγυήτριας Βρετανίας επιβεβαιώνονται από τα ίδια τα κρατικά της αποδεσμευμένα έγγραφα. Και συνεχίζονται μέχρι σήμερα…

Όπως έγραψε ο αγαπητός βετεράνος δημοσιογράφος της «Σημερινής», Σάββας Ιακωβίδης, στις 19.07.2020, «ένας λαός που οδύρεται και καταριέται τους αίτιους δεινών του, χωρίς να τιμωρεί τους ενόχους και να διδάσκεται, είναι βέβαιον ότι θα υποστεί νέα δεινά…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here