Αιφνιδιαστική μονοήμερη επίσκεψη του Γιλντιρίμ στην Αθήνα!

0
220

Στην Αθήνα θα βρεθεί τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ως ενδιάμεσο σταθμό για την επίσκεψή του στη Θράκη όπου θα παρακαθίσει σε τραπέζι με παράγοντες της εκεί μουσουλμανικής μειονότητας μετά τη δύση του Ηλίου, για το «σπάσιμο» του Ραμαζανιού.

Από τουρκικές διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, ο ερχομός του Τούρκου πρωθυπουργού χαρακτηρίζεται ως «επίσκεψη εργασίας». Έτσι τονίζεται ο μη επίσημος του χαρακτήρας.

Παρόλα αυτά, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, μολονότι δεν αναμένεται να υπάρξει επίσημη ατζέντα, οι δύο άνδρες θα συζητήσουν για διμερείς σχέσεις, για το Κυπριακό ειδικά!……και για το προσφυγικό και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ γενικά.

Τουρκική πηγή στην Αθήνα δηλώνει ότι η μονοήμερη επίσκεψη Γιλντιρίμ, γίνεται σε συνέχεια της συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου για τους Δρόμους του Εμπορίου τον περασμένο Μάιο στο Πεκίνο.

Ο κ. Γιλντιρίμ, θα αναχωρήσει αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα για την Κομοτηνή όπου, μαζί με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη θα παρακαθίσει σε Ιφτάρ, όπως ονομάζεται το δείπνο που διακόπτει την πλήρη αφαγία του Ραμαζανίου από την ανατολή του ηλίου μέχρι και τη δύση του.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν θα διανυκτερεύσει στην Ελλάδα, αλλά θα φύγει αμέσως από την Κομοτηνή για την Τουρκία. Παρόμοιο, ακριβώς, ταξίδι-εργασίας, με συμμετοχή σε Ιφτάρ, είχε κάνει στη Θράκη επί Πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, και ο νυν Πρόεδρος της Τουρκίας, πρωθυπουργός τότε Ταγίπ Ερντογάν.

Υ.Γ. Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Μ. Γιλντιρίμ στην Ελλάδα!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here