Ακόμη πιο θολό θα γίνει το τοπίο των «fake news» το 2020.

0
563

Νέα, αλλά και ήδη γνωστά, προβλήματα ψηφιακής ασφάλειας αναμένεται να απασχολήσουν τον πλανήτη στη διάρκεια του 2020.

Ένα από τα ζητήματα, που θα προσελκύσουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον το τρέχον έτος, είναι οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και πάλι ισχυρισμοί για νοθεία και παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Αυτό αναφέρει τουλάχιστον στην έκθεσή της η ESET σχετικά με τις τάσεις κυβερνοασφάλειας, που θα κυριαρχήσουν το νέο έτος.

Εκτός από την χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας, στην έκθεση «Cybersecurity Trends 2020: Technology is getting smarter – are we?» αναλύονται οι προβλέψεις των ειδικών της ESET σχετικά με τις βασικές προκλήσεις, που αναμένεται να επηρεάσουν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις το 2020.

Μία τάση θα είναι τα «fake news» με το τοπίο να γίνεται ακόμη πιο θολό σε αυτόν τον τομέα. Ο όρος «fake news» ήρθε στο προσκήνιο, λόγω της κατακραυγής που προκλήθηκε από την παραποίηση των πληροφοριών και των δεδομένων στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό θα αποτελέσει και πάλι θέμα αντιπαράθεσης στο πλαίσιο της εκστρατείας του 2020.

Παρ’ όλο που επιβλήθηκε πρόστιμο $5 δις  στο Facebook για τον ρόλο του στο σκάνδαλο Cambridge Analytica, η ESET, πιστεύει ότι θα συνεχίσει και το 2020 η «οπλοποίηση» των πληροφοριών.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here