Αλέξης Τσίπρας: Άνοιγμα Φακέλου Κύπρου όταν και οι δύο πλευρές κρίνουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

0
219

«Το άνοιγμα του Φακέλου της Κύπρου θα γίνει όταν και οι δύο πλευρές κρίνουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για το Κυπριακό.

Θα δοθεί όλη η αλήθεια στο φως, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως ήταν υποχρέωση να δοθούν στη Βουλή της Κύπρου τα ντοκουμέντα από την Εξεταστική Επιτροπή της ελληνικής Βουλής την περίοδο 1986-1988 για τον Φάκελο της Κύπρου. 

Με την ίδια υπευθυνότητα που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση τις κρίσιμες φάσεις διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό, θα διαχειριστεί, όταν έρθει η ώρα, και το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, δήλωσε παράλληλα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για το Κυπριακό, απαντώντας σε ζήτημα που έθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω το Σώμα ότι με την ίδια υπευθυνότητα που διαχειριστήκαμε ένα κρίσιμο θέμα, κρίσιμες φάσεις διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό, με την ίδια υπευθυνότητα θα διαχειριστούμε, όταν έρθει η ώρα, και το ονοματολογικό», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Έχει αλλάξει η κυβέρνηση στη γειτονική χώρα, είναι προφανές ότι επίκειται να ξεκινήσει ένας νέος γύρος διαπραγμάτευσης.

Όταν ξεκινήσει θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση των κομμάτων, ανοιχτή. Και θα ήθελα να σας επισημάνω ότι όταν έρθει και εάν έρθει εκείνη η ώρα να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις, να μην ανησυχείτε, διότι μέλημά μας δεν θα είναι απλά και μόνο να συγκροτήσουμε μία σύμπτωση εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά μία ευρεία σύμπτωση απόψεων για τη θέση και στάση της χώρας σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, που θα αφορά όλες τις πτέρυγες του ελληνικού Κοινοβουλίου». 

«Τα κρίσιμα αυτά θέματα που δεν αφορούν το παρόν αλλά το μέλλον της χώρας, τη θέση και τον ρόλο της χώρας στο διεθνές στερέωμα, δεν ενδείκνυνται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις που αφορούν το παρόν», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Υ.Γ. Πάνος Καμμένος: «Να ανοίξει ο Φάκελος της Κύπρου-Δεν μπορούν να πουλάνε πατριωτισμό αυτοί που συνεχίζουν να στηρίζουν την Χούντα που παρέδωσε το νησί στους Τούρκους».

{videobox}Vnw_UyX91aY{/videobox}

Υ.Γ.1. Ομόφωνη έγκριση της Ολομέλειας της Βουλής για παράδοση του «Φακέλου της Κύπρου».

Υ.Γ.2. Σε εύλογο χρονικό διάστημα στο νησί το επιπλέον υλικό του Φακέλου της Κύπρου, είπε ο Βούτσης. 

Υ.Γ.3. Τρεις φορές ζητήθηκε, χωρίς ανταπόκριση, το υλικό για τον Φάκελο Κύπρου, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here