Αλέξης Τσίπρας: «Σε πανικό ο K. Μητσοτάκης ενόψει της εξεταστικής».

0
279

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. Μίλησε για τα μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας, την πανδημία, τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και τη στάση του πρωθυπουργού στο αίτημα να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την λίστες Πέτσα.

Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ζητήσει σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να ελεγχθούν πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατία να αποδράσει με διπλή εξεταστική σχολιάστηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής που έκρινε πως το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σε «πανικό».

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha, ρωτήθηκε για το θέμα απαντώντας πως «ο Κ. Μητσοτάκης πετάει την μπάλα στην εξέδρα» αναφερόμενος στο αίτημα διεύρυνσης της εξεταστικής που ζητά η Νέα Δημοκρατία.

«Τι διεύρυνση, τι ακριβώς ζητά ο πρωθυπουργός» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τις «λίστες Πέτσα» να βρίσκονται στο μικροσκόπιο της οικονομικής εισαγγελίας ενώ το σκέλος της αναφοράς που αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο στη Βουλή.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι κυβερνητικές επιδιώξεις περί διπλής εξεταστικής δεν έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς η Κουμουνδούρου είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο διπλής εξεταστικής, εγείροντας θέμα συνταγματικότητας. Η πιθανότητα αυτή σχολιάστηκε και από τον Αλέξη Τσίπρα με αιχμές προς την κυβερνητική πλειοψηφία.

Διαχείριση πανδημίας

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη διαχείριση της πανδημίας καταλογίζοντας στον Κ. Μητσοτάκη «μικροπολιτική» σκοπιμότητα στη στρατηγική του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξέφρασε την «ανησυχία» του, που χάνεται περίπου «ένα χωριό» κάθε εβδομάδα, επαναλαμβάνοντας ότι από τον Αύγουστο βρισκόμαστε στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης στους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, και παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση έχει «σφυρίξει τη λήξη» της πανδημίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι «παρακάμπτει τους επιστήμονες» και «εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας» για τους εμβολιασμένους, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για το ποσοστό ανεμβολίαστων άνω των 80 ετών που είναι στο 25%.

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία καμπάνια που δεν είχε στόχο «να πείσει» τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά να «αποτελέσει το όχημα προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να αποκτήσει ερείσματα σε μέσα ενημέρωσης».

Αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ελληνογαλλική συμφωνία επαναλαμβάνοντας πως «δεν καλύπτει πρόκληση στην ΑΟΖ» τονίζοντας παράλληλα πως αν αναλάβει τα ηνία της χώρας θα επαναδιαπραγματευθεί «την κατασκευή των φρεγατών στην ελληνική πολεμική βιομηχανία» και θα θέσει την κατηγορηματική διαφωνία του στη συμμετοχή  Ελλήνων στρατιωτών στην εμπόλεμη ζώνη της υποσαχάριας Αφρικής.

Κύμα ακρίβειας

Ο εφιάλτης της ανόδου των τιμών τέθηκε με έμφαση από τον Αλ. Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχολίασε πως «η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έρχεται και πού βρισκόμαστε» και συμπλήρωσε πως «μία στις τρεις οικογένειες δεν έχει να βγάλει το μήνα».

Χαρακτήρισε «αστεία» την αύξηση του κατώτατου μισθού λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι «εμμονική» με την «εξυπηρέτηση συμφερόντων» και «όχι τις ανάγκες των πολιτών».

Ο Αλ. Τσίπρας επανέφερε την πρόταση για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης λέγοντας πως «θα ήταν μια πραγματική ανάσα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«Ένας πρωθυπουργός κάνει πρόωρες εκλογές είτε γιατί είναι βέβαιος ότι θα τις κερδίσει είτε γιατί βλέπει την κατάρρευση να έρχεται» και πρόσθεσε πως «όσο περνάει ο καιρός απομακρυνόμαστε από το πρώτο ενδεχόμενο και πάμε ολοταχώς στο δεύτερο».

Εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. λέγοντας πως «τούτη την ώρα θα ήταν άκομψο, άκαιρο να εκφράσω θέση» και συμπλήρωσε πως «για εμάς είναι πολύ κρίσιμο να υπάρξει την επόμενη μέρα, όχι μόνο από το ΚΙΝ.ΑΛΛ., συνολικά για τη χώρα η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης που θα ξαναβάλει τη χώρα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και θα ξαναδώσει προοπτική κοινωνικής συνοχής για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας που από αυτές τις πολιτικές σήμερα δοκιμάζονται».

Σχόλιο από Γ. Οικονόμου

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε:

«Στο ζήτημα της πανδημίας ο κ. Τσίπρας, αφού υπέθαλψε για μήνες την συμπαράταξη στενών του συνεργατών με τον πυρήνα των αντιεμβολιαστών, συνέχισε την τακτική του να μηδενίζει και να απορρίπτει, χωρίς να προτείνει το παραμικρό.

Στα εθνικά μας θέματα θέλει μια Ελλάδα μικρή, φοβισμένη και περιθωριοποιημένη, εκτός δικτύου διεθνών συμμαχιών. Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, σε μια οβιδιακή μεταμόρφωση και μετά από όλο αυτό το θόρυβο που προκάλεσε με την πρόταση εξεταστικής επιτροπής, μάθαμε απόψε ότι δεν υιοθετεί τις απόψεις των στελεχών του κόμματός του για την υποτιθέμενη αναξιοπιστία τους.

Στη σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Τσίπρα ένα πράγμα ξεχώρισε, περισσότερο ακόμα και από την πρωτοφανή απουσία πρακτικών πολιτικών προτάσεων, η αδυναμία του να εκφέρει λόγο συγκροτημένο, με βάθος και τεκμηρίωση».

Ο κ. Τσίπρας μιλούσε πολλή ώρα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει κάτι να πει. Δεν τα κατάφερε».

Τα συμπεράσματα δικά σας!……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here