Αλέξης Τσίπρας: Εγκληματική Αδράνεια Μητσοτάκη κατά την πανδημία-Να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

0
329

Αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε Συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε ζωντανά.

Για «εγκληματική αδράνεια» κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για νέο lockdown.

«Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο η δραματική αυτή κατάσταση δεν ήταν αναπόφευκτη. Η ασφυξία του συστήματος υγείας, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εγκληματική αδράνεια, στον εγκληματικό εφησυχασμό του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης»…τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση, σημειώνοντας ότι «το δεύτερο lockdown φέρει την υπογραφή του» και «αποτελεί απόδειξη και ομολογία της αποτυχίας της Κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης».

Ο Α. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση γιατί έχασε μια «μοναδική ευκαιρία όταν άρθηκαν οι περιορισμοί του πρώτου lockdown, τον περασμένο Μάιο» και αντί «να προετοιμάσει την άμυνα της χώρας, επέλεξε να θριαμβολογεί και να αυτό-αποθεώνεται».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε όσα «δεν έκανε», όπως προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, επαρκή προσθήκη νέων ΜΕΘ, μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ, ενίσχυση των ΜΜΜ, αλλά και σαφή υγειονομικά πρωτόκολλα για το άνοιγμα του τουρισμού ή σχέδιο για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Αντίθετα, κατήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας, πως ο Πρωθυπουργός έστειλε «απατηλό μήνυμα εφησυχασμού και επιστροφής στην κανονικότητα», αναπαρήγε το «αφήγημα» της ατομικής ευθύνης και «άφησε τους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους» τα τεστ, άφησε «στη μοίρα» τους τις επιχειρήσεις και «έφερε ένα πτωχευτικό νόμο που υφαρπάζει τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων», εξασφαλίζοντας την «ασυλία μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ».

Ο Α. Τσίπρας επέκρινε την Κυβέρνηση γιατί έχασε μια «μοναδική ευκαιρία όταν άρθηκαν οι περιορισμοί του πρώτου lockdown, τον περασμένο Μάιο» και αντί «να προετοιμάσει την άμυνα της χώρας, επέλεξε να θριαμβολογεί και να αυτό-αποθεώνεται».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε όσα «δεν έκανε», όπως:

-Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών,

-Επαρκή προσθήκη νέων ΜΕΘ,

-Μαζική συνταγογράφηση

-Δωρεάν τεστ,

-Ενίσχυση των ΜΜΜ,

-Σαφή υγειονομικά πρωτόκολλα για το άνοιγμα του τουρισμού,

-Σχέδιο για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Ο κ. Μητσοτάκης βάζει λουκέτο για δεύτερη φορά, για να περιορίσει τη ζημιά που προκάλεσε ο ίδιος.

Συνεχίζοντας ο Αλ. Τσίπρας, εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό για «την άρνησή του να προσέλθει να απαντήσει στη Βουλή» σε ερώτησή του για τα ΜΜΜ και την πανδημία και τον κατηγόρησε ότι «επιμελώς κρύβει» πως «η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες τα πάει εξαιρετικά άσχημα», παρουσιάζοντας συγκριτικά στοιχεία για τους θανάτους και τα κρούσματα σε Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά και για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας.

Ως «το πιο εξοργιστικό στοιχείο», χαρακτήρισε τη σύγκριση του αριθμού των εργαζομένων στο ΕΣΥ πριν και κατά την πανδημία, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε λιγότερους εργαζόμενους» από το 2019.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης βάζει λουκέτο στη χώρα γιατί άφησε το ΕΣΥ να είναι στα όρια του και γιατί οι ΜΕΘ δεν επαρκούν», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here