Αλήτες Εγγλέζοι – Το BBC μιλά για καταπιεσμένη «μακεδονική μειονότητα».

0
505

Τους Άγγλους, τους «Εγγλέζους» όπως τους αποκαλεί ο λαός μας, δεν θα τους μάθουμε τώρα. Η πολιτική τους ήταν διαχρονικά αποσταθεροποιητική. Έτσι νόμιζαν ότι θα κυβερνούσαν τον κόσμο.

Βεβαίως τώρα συγκλονίζονται. Η αποσταθεροποίηση που επί αιώνες εξήγαγαν, για να απομυζούν τους λαούς, τους επέστρεψε «συστημένη», ως νέμεση. Συγκλονίζονται λοιπόν εξαιτίας της απουσίας ηγετών και λόγω Brexit.

Αυτό ίσως να περίμενε κανείς ότι θα τους έκανε πιο σεμνούς, αλλά η ατιμία είναι «χούι» που φεύγει τελευταίο.

Η βρετανική δημόσια τηλεόραση, το BBC, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της άρθρο που υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει «μακεδονική μειονότητα».

Σύμφωνα με το BBC…με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών για τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», η Ελλάδα αναγνώρισε σιωπηρά την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας». Και όμως, αρνήθηκε την ύπαρξη της «μακεδονικής μειονότητας» για δεκαετίες.

Εμφάνισαν ως «μειονοτικό» άνθρωπο που δηλώνει Έλληνας

Το BBC φιλοξένησε δηλώσεις ενός 92χρόνου, του κ. Φωκά, σύμφωνα με τον οποίο, «η μητρική του γλώσσα είναι «μακεδονική», μια σλαβική γλώσσα που σχετίζεται με τη βουλγαρική και μιλάει εδώ και αιώνες σε αυτό το τμήμα των Βαλκανίων».

«Στο σύγχρονο σπίτι του γιου του, σε ένα χωριό στη Βόρεια Ελλάδα, με οδηγεί στην οδυνηρή ιστορία της μη αναγνωρισμένης σλαβικής μειονότητας της Ελλάδας», αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC. Ωστόσο, ο κ. Φωκάς, δεν δηλώνει μειονοτικός, αυτό-προσδιορίζεται ως «Μακεδόνας» και Έλληνας.

Διότι, όπως γνωρίζουμε από την ιστορία αλλά το αποκρύπτει το BBC, οι σλαβόφωνοι της Μακεδονίας ήταν Έλληνες εξισλαμισμένοι γλωσσικά. Το ίδιο ισχύει και για την πλειονότητα των σλαβόφωνων στη Βόρεια Μακεδονία. Για αυτό και αυτό-αποκαλούνταν αυτοί οι σλαβόφωνοι Έλληνες «Γραικομάνοι», δηλαδή εκείνοι που είχαν μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα του BBC συνεχίζει να παραθέτει διάφορες αλητείες που δεν υπάρχει λόγος να αναπαράγουμε.

Τα «Εγγλεζάκια» προχώρησαν σε αυτή την προβοκάτσια διότι είναι στριμωγμένα άσχημα με το Brexit. Η Σκωτία έχει καταστήσει σαφές ότι θα αποσχιστεί μετά το Brexit. Η Μεγάλη Βρετανία, θα απομείνει τελικά……μικρομέγαλη Βρετανία.

Παράλληλα, οι εταιρείες τους δεν έχουν μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ. Εκεί είναι γαλλικές, ιταλικές, αμερικανικές εταιρίες αλλά όχι οι Εγγλέζοι.

Γενικά τους απεχθάνονται όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και οι Αιγύπτιοι και οι Ισραηλινοί. Όλα αυτά είναι σοβαρά προβλήματα για τους Εγγλέζους. Όπως και ότι επιχείρησαν να κάνουν συμμαχία με τους Τούρκους για την επόμενη ημέρα του Brexit.

Αυτά τα πρακτορίστικα δημοσιεύματα είναι κλασικές εγγλέζικες «π@υστιές». Είναι οι τελευταίοι σπινθήρες μιας αυτοκρατορίας που αργοπεθαίνει και αποσυντίθεται.

Το δημοσίευμα του BBC σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ

«Το BBC σήμερα με εκτενές άρθρο του υιοθετεί τον ανήκουστο ισχυρισμό ότι – στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και χρόνια μια καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα» και προσθέτει:

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: Να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα, εθνικής μακεδονικής μειονότητας, δεν υφίσταται στην Ελλάδα».

Τα Σκόπια ξεκίνησαν «προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού», απαντά το ΚΙΝΑΛ στο BBC

«Λίγες ήμερες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για το δημοσίευμα του BBC.

Και συνεχίζει: «Το είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους. Μας αγνόησαν όπως και τη βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Οι ευθύνες τους με πρώτο τον κ. Τσίπρα αποδεικνύονται μεγάλες. Δεν  θα αντιδράσουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις;».

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτοι οι ισχυρισμοί BBC για μακεδονική μειονότητα

Ελληνικές διπλωματικές πηγές απαντώντας την Κυριακή στο ρεπορτάζ του BBC «που περιείχε ανακριβείς και διαστρεβλωμένες πληροφορίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ιστορία», υπογράμμισαν ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών εξαλείφει κάθε περιθώριο έγερσης ζητήματος μειονότητας».

Αύριο μάλιστα θα σταλεί και σχετική επιστολή προς το BBC, απορρίπτοντας τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του ρεπορτάζ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here