Αλαζόνες Ανάλγητοι και Κυνικοί!…του Πάνου Σώκου.

0
292

«Τζαμπατζήδες» όσοι δεν έχουν για το ρεύμα, «ψεκασμένοι» όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, «λαϊκιστές» όσοι ζητάνε μέτρα στήριξης για την ακρίβεια, «ρωσόφιλοι» όσοι διαφωνούν με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία…

Η αλαζονεία είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία καλλιεργεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Αυτή η αλαζονεία σε επίπεδο υπουργών και βουλευτών εκφράζεται με δηλώσεις κυνισμού και αναλγησίας όχι απέναντι στον πολιτικό τους αντίπαλο, αλλά κυρίως απέναντι στην κοινωνία, που μαστίζεται δυόμισι χρόνια τώρα από την πανδημία, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Αντί να κρατάνε χαμηλούς τόνους, να αφουγκράζονται τις αγωνίες των πολιτών και να προλαβαίνουν τις ανάγκες τους, αντί να ακούνε ακόμα κι αυτούς που διαφωνούν πολιτικά μαζί τους, χαρακτηρίζουν «τζαμπατζήδες» εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα.

«Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του»…είπε πριν από μία εβδομάδα ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, «ψεκασμένους» εκείνους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και «λαϊκιστές» εκείνους που ζητάνε μέτρα στήριξης για την ακρίβεια.

«Ρωσόφιλους» εκείνους που διαφωνούν με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ενώ μιλάνε για «ψευδοπροβλήματα», όταν τους επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ΜΕΘ για τους ασθενείς από τον κορωνοϊό και γίνονται διασωληνώσεις σε κοινούς θαλάμους η στους διαδρόμους.

«Άριστοι» στα χαρτιά…άχρηστοι στην πράξη!

Κατ’ αρχάς, η ίδια η κυβερνητική πολιτική είναι ανάλγητη και κυνική, κάτι που αποδείχθηκε και με τις προχθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ο οποίος χρειάστηκε να περάσουν εννέα μήνες μετά το ξέσπασμα της ακρίβειας στους λογαριασμούς ρεύματος για να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να ομολογήσει ότι θα διορθώσει «τις αδικίες του χθες», δηλαδή της δικής του πολιτικής.

Και αυτό γιατί, ενώ η κερδοσκοπία σαρώνει τα οικογενειακά εισοδήματα με τους υπέρογκους λογαριασμούς και ο κόσμος είναι σε απελπισία, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπουργοί του έλεγαν ότι είναι παροδικό πρόβλημα και ανακοίνωναν μέτρα-ψίχουλα, ενώ ο αρμόδιος υπουργός του έβγαζε selfies στα σούπερ μάρκετ.

Η άρνηση του προβλήματος από την κυβέρνηση, την ώρα που ο κόσμος υποφέρει, είναι κυνισμός και ακραία έκφραση αναλγησίας.

«Παροδικό» το φαινόμενο της ακρίβειας

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here