Αλιευτικές Ζώνες: Ερώτηση-Παγίδα στην κυβέρνηση από…κυβερνητικούς Βουλευτές!

0
478

Προειδοποίηση προς το Μαξίμου, από το Σαμαρικό Μπλοκ; Ίσως…

Τη στιγμή που η χώρα οδεύει σε Διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Ανδρέας Κατσανιώτης προειδοποιούν το Μαξίμου για το πώς ο Σαμαράς μπορεί να «βραχυκυκλώσει» την επικοινωνιακή διαχείριση του διαλόγου με την Τουρκία.

Βέβαια ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος δεν μασάει τα λόγια του αναφορικά με τα εθνικά θέματα. Και το γεγονός ότι το θέμα των αλιευτικών ζωνών το έχει αναδείξει πρώτος και μάλιστα το έχει ψηλά στην ατζέντα ο Κυριάκος Βελόπουλος, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα απέναντι στο μέγαρο Μαξίμου.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος (Β´ Θεσσαλονίκης ) και Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας), με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς ΠΕΝ και Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητούν την ολοκλήρωση του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού, όπως προβλέπεται από Ευρωπαϊκές Οδηγίες, με επέκταση της Ελληνικής Αλιευτικής Ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

Οι δύο βουλευτές, που είχαν προτείνει τον Αντώνη Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενθυμούμενοι προφανώς τη ρήση του ότι «με πειρατές δεν κάνεις διάλογο», δεν επέλεξαν τυχαία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να υποβάλουν την ερώτησή τους, πετώντας το μπαλάκι στους υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν έχουν ακόμη προχωρήσει με την ολοκλήρωση του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού – όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία του 2014 – η οποία πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Ο λόγος;  Η προστασία του περιβάλλοντος από «τρίτα κράτη», οι αλιευτικοί στόλοι των οποίων, ανεξέλεγκτοι και ως προς τα μέσα αλλά και ως προς τον χρόνο αλιείας, καταστρέφουν συστηματικά την ενάλιο αειφορία ιδίως στα αβαθή του Αιγαίου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here