Αλλάζει Στρατηγική η Τουρκία: Η τρίτη παράνομη navtex δεν έχει την Κύπρο και κυνηγάει την…ουρά μας.

0
612

Με μια νέα παράνομη navtex που είχαν προ-αναγγείλει από το πρωί της Πέμπτης, η Τουρκία επιχειρεί να συντηρήσει την ένταση στη συγκεκριμένη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει ότι η Τουρκία επιμένει στην προκλητική της συμπεριφορά, στην προσπάθειά της να επιβάλλει όλους διαλόγου με βάση τα δικά της θέλω. Και όσο αυτό δεν τους προκύπτει ούτε από την Ελλάδα ούτε από τις ΗΠΑ και τον ΕΕ, τόσο επιμένουν τραβώντας το σχοινί.

Υπάρχει όμως ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη νέα παράνομη navtex που έχει «ισχύ» από σήμερα ως την 1η Σεπτεμβρίου.

Αλλάζει τη δεσμευμένη περιοχή, προφανώς θέλοντας να απαντήσει στην τελευταία Ελληνική navtex που ουσιαστικά κατάπινε την προηγούμενη, δεύτερη παράνομη navtex της Τουρκίας. Είναι βορειότερα μεν από την προηγούμενη και δεν περιλαμβάνει καθόλου μέρος της Κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

Ποιος θέλει αποκλιμάκωση και ποιος όχι.

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί την αποκλιμάκωση και ποιος όχι», ανέφεραν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, σχολιάζοντας τη νέα παράνομη τουρκική Navtex.

«Ποιος καλεί προσχηματικά σε διάλογο και ποιος τον εννοεί πραγματικά»…πρόσθεταν χαρακτηριστικά.

Υ.Γ. Ανεξέλεγκτος και επικίνδυνος ο Ερντογάν: Προαναγγέλλουν τρίτη παράνομη navtex για το Oruc Reis.

Με ένα δημοσίευμα, στην ελεγχόμενη από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, Yeni Safak η Τουρκία προαναγγέλλει από σήμερα το πρωί ότι το Oruc Reis δεν θα φύγει από την περιοχή και δεν θα σταματήσει τις έρευνες.

Η δεύτερη παράνομη navtex με την οποία επεκτάθηκε η αρχική λήγει σήμερα 27 Αυγούστου το βράδυ. Και όπως αναφέρει το δημοσίευμα θα επεκταθεί για μια ακόμη φορά.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here