Αλλαγή σελίδας στον Δήμο Κηφισιάς….με την ορκωμοσία του Γιώργου Θωμάκου!

0
278

Στην κατάμεστη αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς.

Τη βραδιά άνοιξε, στο αίθριο του δημαρχείου, η Φιλαρμονική του Δήμου, παιανίζοντας, υπό τον μαέστρο Φίλιππο Χίο.

Έπειτα, τα μέλη της παιδικής χορωδίας του Σωματείου «Τροβαδούροι», υπό τον μαέστρο Στάθη Ουλκέρογλου, φορώντας καπελάκια και κρατώντας λουλούδια, γέμισαν με τραγούδια την αίθουσα της ορκωμοσίας και παρέσυραν τους παρευρισκόμενους σε ρυθμικό χειροκρότημα.

Στη συνέχεια ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλoς χοροστάτησε στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς και στη συνέχεια όρκισε τον νέο δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Με τη σειρά του ο κ. Γιώργος Θωμάκος όρκισε με πολιτικό όρκο τους συμβούλους εκείνους οι οποίοι δεν συμμετείχαν θρησκευτική ορκωμοσία.

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο απερχόμενος δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος αφού χαρακτήρισε την ημέρα της ορκωμοσίας ως ημέρα γιορτής για τον Δήμο, απευθύνθηκε στους νέους δημοτικούς συμβούλους, τους οποίους κάλεσε να ξεχάσουν τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στον Δήμο και να μεταφέρουν σε αυτόν το όραμά τους.

Τους κάλεσε δε να δείξουν στους παλιούς δημοτικούς συμβούλους πώς πρέπει να γίνει η πρόοδος. δεν συμμετείχαν θρησκευτική ορκωμοσία.

Στη συνέχεια, συνεχάρη τον νέο δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, αλλά και όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής που εξελέγησαν και επεσήμανε ότι η παράταξή του πιστεύει στη σύνεση και τη συνεργασία και θα είναι πάντοτε αρωγός για το καλό του τόπου, για τα παραπάνω βήματα στον Δήμο Κηφισιάς, στα οποία θα οδηγήσει ο νέος δήμαρχος.

Ακολούθησε η ομιλία του νέου δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, ο οποίος, αφού χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους, είπε τα εξής:

Ορκιστήκαμε στην υπακοή στους νόμους και το Σύνταγμα έτσι ώστε όλοι μαζί να καθιερώσουμε και να εμπεδώσουμε κάτι που διαταράσσεται συχνά την ισονομία και την ίση μεταχείριση των πολιτών.

Ορκιστήκαμε να τιμούμε τα καθήκοντά μας τίμια και ευσυνείδητα, είναι αυτό το αυτονόητο που έφτασε να είναι ζητούμενο στην εποχή μας. Ο σεβασμός στον πολίτη.

Τι σημαίνει σεβασμός στον πολίτη για μας αλήθεια, ευθύτητα όχι μεταμορφώσεις όχι ότι θυμόμαστε τον πολίτη μόνο προεκλογικά απαντάμε γρήγορα στα αιτήματα του έστω και η απάντηση είναι δυσάρεστη.

Ανέφερε επίσης ότι θα δοθούν κίνητρα στην τοπική και νεανική επιχειρηματικότητα και μάλιστα ιδρύουμε και ειδική Αντιδημαρχεία για τον σκοπό αυτό.

Δίνουμε τέλος στα κομματικά χρίσματα και ότι αυτά συνεπάγονταν σε υποχρεώσεις και δουλείες. Ότι συνεπάγονται ενδεχομένως και εις βάρος της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος. Καμία δέσμευση και καμία εξάρτηση δεν υπάρχει για μας.

Επέστησε, επίσης, την προσοχή όλων δηλώνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε προσβολές του δημοκρατικού και πολιτικού ήθους, του τοπικού πολιτισμού και συνέχισε λέγοντας ότι η νέα διοίκηση θα απομονώσει όσους προβούν σε φαιδρές ενέργειες.

ΑΓΑΘΩΝΑΣ: Ο άρχοντας διοικεί ανθρώπους με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους . Ο άρχοντας πρέπει να διοικεί μακριά από αυθαιρεσίες και αδικίες και ότι κάποτε θα υποπέσει της αρχής και για αυτό θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός.

ΛΑΙΚΗ ΡΗΣΗ: Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις.

Να ευχαριστήσω όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στην Δύσκολη και εναλλακτική για την τοπικής μας αυτοδιοίκηση πορεία αν και σήμερα η μέρα ανήκει στην πόλη. Είναι μια γιορτή της πόλης.

Δεν θα πάει ούτε μια μέρα χαμένη καθώς η Νέα Διοίκηση ξεκινά από την Δευτέρα να εργάζεται πάνω στις βασικές της προτεραιότητες:

-Σεβασμός και αγάπη στην συνεργασία μας με το προσωπικό του Δήμου Κηφισιάς.
-Πρόγραμμα τριών μηνών για ανάδειξη και απελευθέρωση των δημοσίων χώρων
-Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες σε όλες τις σχολικές μονάδες
-Έναρξη της τοπικής Δημοκρατίας. Διαρκής διάλογος με τους πολίτες
-Δημοψήφισμα για την αυτοτέλεια της Νέας Ερυθραίας
-Προτεραιότητα στις δημοτικές ενότητες της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης
-Οικονομική διαφάνεια
-Συνεχής διεκδίκηση και απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων
-Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τοπικού εμπορίου
-Αποκατάσταση των προβληματικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
-Αυστηροί έλεγχοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
-Ηλεκτρονική προώθηση τω ν αιτημάτων και των παρατηρήσεων των πολιτών
-Επέκταση και αναμόρφωση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων
-Επανεκκίνηση του μαζικού αθλητισμού και νέοι αθλητικοί χώροι

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην οργάνωση της τελετής ορκωμοσίας και αφού συνόδευσε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη, επέστρεψε για να χαιρετήσει τους παρευρισκόμενους.

{videobox}4fp1niO5Wug{/videobox}

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, επίσης, εκπρόσωποι του Κλήρου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης, οι διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Για να μεγαλώσετε τις παρακάτω φωτό από τα στιγμιότυπα της τελετής ορκωμοσίας του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου και των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Κηφισιάς, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:106 limit=6}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here