Αλλεργία Κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ελευθερία του Τύπου: 6+ Περιστατικά Κυβερνητικής λογοκρισίας.

0
466

Ένας δοκιμασμένος από την κυβέρνηση της ΝΔ, τρόπος χειραγώγησης των ΜΜΕ, είναι η ενίσχυσή τους  με κρατικό χρήμα (λίστα Πέτσα).

Έτσι, δεν χρειάζεται να παρεμβαίνεις λογοκρίνοντας κάθε λίγο, μπαίνουν σε διαδικασία αυτολογοκρισίας τα ίδια τα μέσα, κι επινοούν μάλιστα ευφάνταστους τρόπους κυβερνητικής προπαγάνδας.

Δεν χρειάζεται επίσης να δώσεις εντολή να μην προβληθεί από τα μεγάλα κανάλια το ενοχλητικό για την κυβέρνηση, ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο Novartis. Το αγνοούν από μόνοι τους.

Δεν θέλει και μεγάλη φαντασία για να σκεφτεί κανείς τι θα έπαιζαν τα συστημικά ΜΜΕ σήμερα, με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν ειδικά στη Β. Ελλάδα, αν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μιλούσαν για εκατόμβες νεκρών από covid 19, εξαιτίας της κυβερνητικής ανεπάρκειας και εγκληματικής ολιγωρίας, θα ζητούσαν παραιτήσεις, θα έβγαζαν τους χαροκαμένους συγγενείς στα δελτία και κυρίως το νοσοκομειακό προσωπικό που έχει φτάσει στα όρια του.

Μια ματιά στις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στις δραματικές ώρες της τραγωδίας στο Μάτι, αρκεί για να καταλάβουμε την κυρίαρχη γραμμή που θα έδινε το σήμα στους φίλους καναλάρχες.

Αντιθέτως σήμερα, που κυβερνά η ΝΔ, κόβονται οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον στον αέρα, μόλις πάνε να μιλήσουν για ελλείψεις. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην ΕΡΤ φυσικά αλλά και στα ιδιωτικά, φιλικά στην κυβέρνηση, ΜΜΕ αρκετοί δημοσιογράφοι των οποίων, σηκώνουν έως και το δάχτυλο στους γιατρούς που δοκιμάζονται, με αποτέλεσμα οι Ομοσπονδίες των Γιατρών να εκδίδουν ανακοινώσεις καταγγέλλοντας συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

Το μακρύ χέρι της Κυβερνητικής Παρεμβατικότητας στα ΜΜΕ δεν σταματά όμως εκεί.

1. Ανακοίνωση της ΝΔ για τον Κατσάκο, περιορισμός για τα τραγούδια του Κραουνάκη στην ΕΡΤ.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here