Αλλοίωση των Πρακτικών της Προανακριτικής!

0
363

Αλλοίωση των πρακτικών ομολόγησε ο πρόεδρος της προανακριτικής και για να δικαιολογηθεί επικαλέστηκε «κυριαρχικό δικαίωμα». Ο Νίκος Παππάς προσανατολίζεται στο να κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της Ν.Δ. και προέδρου της επιτροπής, Σταύρου Κελέτση.

Έκθετος είναι ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, Σταύρος Κελέτσης. Η σοβαρή καταγγελία του Νίκου Παππά (μέσω επιστολής) στην επιτροπή, περί αλλοίωσης των πρακτικών, έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση επί της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή Παππά αφορά τη χθεσινή κατάθεση του εργολάβου και την «κοπτοραπτική» του προέδρου στα πρακτικά της προανακριτικής που φρόντισε να σβήσει ότι δεν ταιριάζει στο αφήγημα της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε αίτημα στο προεδρείο προκειμένου να ακουστεί η μαγνητοφώνηση της χθεσινής συνεδρίασης και να προστεθούν τα αποσπάσματα που παραλήφθηκαν από την εξέταση του κ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο κόμμα της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος, Σταύρος Κελέτσης, παραδέχθηκε πως αφαιρέθηκαν τμήματα από την κατάθεση κάνοντας λόγο για «κυριαρχικό δικαίωμα του προέδρου της Επιτροπής».

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διαμαρτύρεται έντονα γιατί κατά τη χθεσινή ημέρα, όταν η βουλευτής του κόμματος και μέλος της προανακριτικής Θεοδώρα Τζάκρη, επιτέθηκε στον μάρτυρα για την τοποθέτησή του περί ανταλλαγής sms με τον Νίκο Παππά, τον οδήγησε σε αναίρεση της αρχικής του τοποθέτησης όμως αυτό δεν καταγράφηκε ποτέ στα πρακτικά.

Μετά την ομολογία για την αλλοίωση, ο Νίκος Παππάς προσανατολίζεται στο να κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της Ν.Δ. και προέδρου της επιτροπής, Σταύρου Κελέτση.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε ότι «η διαδικασία εκτραχύνεται σε επικίνδυνη οδό» και πως «ανοίγει ο δρόμος για αυθαίρετες παρεμβάσεις του προέδρου σε μία ποινική διαδικασία στην κατεύθυνση της απάλειψης».

► Από τα πρακτικά σβήστηκε η αήθης και σεξιστική επίθεση του προέδρου Κελέτση σε βάρος της Τζάκρη.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Βόμβα του Νίκου Παππά για αλλοίωση των πρακτικών της Προανακριτικής-Ομολόγησε τη λαθροχειρία ο πρόεδρος.

Με επιστολή του ο Νίκος Παππάς  καταγγείλει την αλλοίωση των πρακτικών της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική.

Ο Νίκος Παππάς κατέθεσε την επιστολή στο προεδρείο της Επιτροπής, ζητώντας να ακούσει τη μαγνητοφώνηση της συγκεκριμένης συνεδρίασης και να διορθωθούν τα εξαφανισμένα αποσπάσματα από την εξέταση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Κελέτσης ομολόγησε τη λαθροχειρία, κάνοντας λόγο για «κυριαρχικό δικαίωμα του Προέδρου της Επιτροπής».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Μήνυση σε βάρος του Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Σταύρου Κελέτση καταθέτει ο Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Νίκου Παππά, Βαγγέλη Γεωργακόπουλο:

Η σημερινή απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής κου Σταύρου Κελέτση περί δήθεν κυριαρχικού δικαιώματος του ιδίου να διαμορφώνει ελεύθερα κατά τη βούληση του τα πρακτικά είναι πρωτοφανής για την Ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία κι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία.

Ο κος Παππάς θα προβεί άμεσα στην υποβολή έγκλησης-μήνυσης σε βάρος του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here