Ανάθεση Μηταράκη 24.800 ευρώ για απομαγνητοφώνηση των ομιλιών του.

0
461

Για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό, ο Νότης Μηταράκης, απασχολεί τη δημοσιότητα για τις υπέρογκες δαπάνες του Υπουργείου Μετανάστευσης.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την αποκάλυψη του βουλευτή Παύλου Πολάκη, για την ανάθεση υπηρεσίας 24.800 ευρώ σε εταιρία διοργάνωσης συνεδρίων, προκειμένου να απομαγνητοφωνεί τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του Υπουργού Μετανάστευσης.

Το μηνιαίο κόστος ανέρχεται σε 4.000 ευρώ και πλέον ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του σημειώνει ότι η αντίστοιχη δαπάνη που υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Εργασίας αντιστοιχούσε σε 1.430 ευρώ το μήνα με πολύ μεγαλύτερο όγκο δουλειάς.

Οι «περιπέτειες» με τα οικονομικά του Υπουργείου και η εμπλοκή της Κομισιόν

Ο Υπουργός Μετανάστευσης έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο για το διορισμό ενός μετακλητού Διευθυντή και υπαλλήλων για Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου, ο οποίος υπέγραψε τη σκανδαλώδη σύμβαση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της Δομής Φιλοξενίας της Μαλακάσας.

Πρόκειται για τη δομή που, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, υπέρ-τιμολογήθηκε 5 φορές πάνω από το κόστος που υπολογίζει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ενώ σχετικό έγγραφο προς την Κομισιόν υπογραμμίζει τις οικονομικές ατασθαλίες που έχουν εντοπιστεί στο Υπουργείο και θέτει σε αμφισβήτηση της χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δαπάνης.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ εμφανίστηκε νέα απευθείας ανάθεσης ύψους 136.400 ευρώ από την ίδια υπηρεσία ως δαπάνη για υπηρεσίες συμβούλων των…αναθέσεων.

Δεν έχει άλλωστε περάσει απαρατήρητη η ενέργεια του Νότη Μηταράκη πριν ένα μήνα, να δεσμεύσει μεγάλο ύψος «μυστικών κονδυλίων» προκειμένου να τα χειρίζεται το υπουργείο του, χωρίς παραστατικά, επικαλούμενος εθνικούς λόγους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here