Ανάλγητοι οι Ευρωπαίοι Εταίροι επιβραβεύουν την Τουρκία και τιμωρούν την Ελλάδα και την Κύπρο…του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ.

0
396

Όλοι εναντίον της Κύπρου, λοιπόν…Όπως τον Απρίλιο του 2004, όταν οι πάντες, εκτός της Μόσχας, απαίτησαν από το λαό του νησιού να αποδεχθεί το φιλοτουρκικό και ρατσιστικό σχέδιο Ανάν.

Αντί να…ακούσουν οι «ξεροκέφαλοι» Ελληνοκύπριοι και να παραδώσουν την Πατρίδα τους στους Τούρκους, απάντησαν με ένα βροντερό όχι. Τους απείλησαν ότι «θα πέφτουν κεραμίδια στα κεφάλια τους». Δεν φοβήθηκαν. Και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ακόμα όρθια και τους δείχνει ότι δεν φοβάται…

Τώρα βλέπουμε το ίδιο ακριβώς σκηνικό, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Οι Γερμανοί και άλλοι εταίροι της Ελλάδας και της Κύπρου, επιχειρούν να τιμωρήσουν τη Λευκωσία και όχι την κατοχική δύναμη Τουρκία, την οποία μάλιστα θα επιβραβεύσουν, για να…δεχθεί να εισέλθει σε διαδικασία διαλόγου με την Ελλάδα! Που φτάσαμε…

Όσο και να πανηγυρίζουν κάποιοι δικοί μας στην Αθήνα και τη Λευκωσία, οι μεταμεσονύκτιες αποφάσεις των Ευρωπαίων για την Τουρκία δεν είναι καλές. Πάλι την γλίτωσε η κατοχική δύναμη. Και θα συνεχίσει να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ας μην έχουμε αμφιβολία…

Η Ευρωπαϊκή συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, άθλια και ελεεινή. Και το χειρότερο όλων είναι ότι αυτή η συμπεριφορά είναι πάνω απ’ όλα αντί-ευρωπαϊκή. Αυτές είναι οι αρχές της Ενωμένης Ευρώπης; Αυτή είναι η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης;

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εμφανίστηκαν και νέες «γραφίδες» στην Ελλάδα να καταδικάζουν τη στάση της μισοκατεχόμενης Κύπρου για το θέμα των κυρώσεων εναντίον του δικτάτορα της Λευκορωσίας.

Ο μηχανισμός των Βρυξελλών δρα, όπως και τότε, όπως το 2004. Οι πολίτες τους αγνοούν, βεβαίως, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ασκούν έλεγχο στο 80% των Ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

Και ΔΕΝ εννοώ οικονομικό έλεγχο. Έχει μαζευτεί ένας νεοφιλελεύθερος συρφετός που ασκεί «βίαιη» κριτική σε ότι πρεσβεύει η Κυπριακή Δημοκρατία και φτάνουν στο σημείο να υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα.

Είναι φρικτή η στάση τους και εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου. Δεν μπορούν να καταλάβουν οι ανόητοι ότι δεν θα βρεθεί κανένας Πρωθυπουργός στην Ελλάδα να παραδώσει κομμάτι της ελληνικής κυριαρχίας στην Τουρκία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: Πως κέρδισαν Ελλάδα και Κύπρος το παράθυρο κυρώσεων για Τουρκία: Κατενάτσιο ως το τέλος από Μέρκελ.

AppleMark

Σε συμφωνία για τη στάση τους απέναντι στην Τουρκία κατέληξαν, έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε., ξεπερνώντας το αδιέξοδο που επί ώρες απειλήθηκε ουσιαστικά από την επιμονή της Γερμανικής πλευράς να αποφύγει με κάθε τρόπο την άμεση αναφορά σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, κάτι που τελικά εν μέρει πέτυχε.

Το τελικό κείμενο που έχει συνταχθεί, και η επίσημη δημοσιοποίηση του οποίου αναμένεται τις επόμενες ώρες, συνιστά ουσιαστικά την τρίτη κατά σειράν εκδοχή του προσχεδίου καθώς Ελλάδα και Κύπρος, με τη στήριξη του Γάλλου Προέδρου  Μακρόν αλλά και του Αυστριακού Καγκελαρίου Κουρτς, είχαν απορρίψει τα προηγούμενα δύο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

Υ.Γ. Το «θέατρο» στα Ευρώ-τουρκικά στους επόμενους μήνες: Μετά το διάλογο για το Αιγαίο η σειρά της Κύπρου…του ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ.

Η Σύνοδος Κορυφής τέλειωσε και ιδού δείγμα δηλώσεων που ακολούθησαν: «Ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση», «όλοι έκαναν υποχωρήσεις», «τελικά υπήρξε συμβιβασμός» και εκφράζεται ικανοποίηση, επειδή «τέθηκε ορίζοντας μέχρι τον Δεκέμβριο».

Η ουσιαστική διαπίστωση είναι άλλη: Στη Λευκορωσία επιβλήθηκαν κυρώσεις, αλλά στο καθεστώς Ερντογάν, με μαζικές εξαφανίσεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια, φιμώσεις και διώξεις εντός Τουρκίας και με ωμές παρανομίες εναντίον κρατών-μελών της ΕΕ, έγιναν…προειδοποιήσεις και προτάθηκε «θετική ατζέντα» π.χ. διεύρυνση του εμπορίου, όπως επιζητεί η Γερμανία, μέσω της Τελωνειακής Ένωσης.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

Υ.Γ.1. Η πολιτική του κατευνασμού με υπογραφή Λευκωσίας και Αθήνας: Η Ε.Ε. της Μέρκελ και του φίλου της Ερντογάν…του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που συνήλθε την περασμένη Πέμπτη και συζήτησε, μεταξύ άλλων τα ευρώ-τουρκικά, πρόσφερε κάλυψη στην κατοχική Τουρκία.

Η Άγκυρα μετά τη σύνοδο αυτή, την έκδοση των συμπερασμάτων, δεν έχει κανένα λόγο να εγκαταλείψει την επιθετική, επεκτατική της πολιτική καθώς δεν έχει κανένα κόστος.

Ο Ερντογάν, που διαθέτει ως φαίνεται μεγαλύτερη δύναμη από κράτη-μέλη της Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, δεν έχει κανένα λόγο να προσέλθει σε διάλογο με άλλους όρους εκτός από τους δικούς του. Κι αυτό θα αφορά και το Κυπριακό, τις οποίες έθεσε ήδη αλλά κάποιοι στην Κύπρο κάνουν ότι δεν ακούνε.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here