Αναβλήθηκε η έγκριση του «Κανονισμού Λειτουργίας Συνοικιακών Συνελεύσεων» στον Δήμο Κηφισιάς.

0
183

Μετά από μιάμιση ώρα συζήτηση στις 01/04/2015 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναβολή του θέματος: Λήψη απόφασης για την έγκριση του «Κανονισμού Λειτουργίας Συνοικιακών Συνελεύσεων».

Ο Δήμος Κηφισιάς είναι πρωτοπόρος στην οργάνωση συνοικιακών συνελεύσεων και από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα η νέα διοίκηση του δήμου έχει διοργανώσει ήδη έντεκα.

Επίσης, ο Δήμος Κηφισιάς δρομολογεί την οργάνωση του θεσμού των συνοικιακών συνελεύσεων και τη θέσπιση του κανονισμού που θα τις διέπει.

Το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου είναι θετικό ως και προς τη διοργάνωση των συνοικιακών συνελεύσεων και ως προς τη θέσπιση του κανονισμού.

Οι όποιες αντιρρήσεις διατυπώθηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν διττό άξονα, ήταν τόσο πολιτικές όσο και νομικές και στην πλειονότητα αναφέρθηκαν στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων που τέθηκε από τον συντονιστή της αρμόδιας επιτροπής κ. Μαρίνο Παπαδόπουλο.

Η τοποθέτηση που έγειρε την πλάστιγγα ήταν αυτή της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για την εποπτεία και ευθύνη του Τμήματος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Κηφισιάς Σάντυ Πατρινού που διατύπωσε τη νομική θέση ότι δεν είναι δυνατόν σε κανονιστική διάταξη του δημοτικού συμβουλίου να συντρέχει θέμα πνευματικών δικαιωμάτων.

Δείτε τη συζήτηση και την ψήφιση για την αναβολή όπως τα κατέγραψε η κάμερα της «Θ»…..και τα συμπεράσματα δικά σας:

1ο Μέρος

{videobox}QuOe5ACyC9s{/videobox}

2ο Μέρος

{videobox}T-bQzeRX_8E{/videobox}

3ο Μέρος

{videobox}oynz1yba4Yc#t=17{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here