ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δήμου Κηφισιάς για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

0
239

Σε απάντηση του άρθρου στο www.protothema.gr ημερομηνίας 05/05/2015 με τίτλο «Ο «άγνωστος πόλεμος» γνωστού επιχειρηματία με το Δήμο Κηφισιάς»…..ο Δήμος Κηφισιάς εξέδωσε αυθημερόν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η τήρηση της νομιμότητας, η ίση μεταχείριση αλλά και η προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Το κατάστημα επί της οδού Κασσαβέτη, αρ. 11 στην Κηφισιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς και τα Συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων δίνουν αγώνα για να διατηρηθεί ο εμπορικός χαρακτήρας των καταστημάτων στον Δήμο μας. 

H Κηφισιά και η Νέα Ερυθραία είναι προάστια κατοικίας και περιπάτου. Παραλάβαμε την Νέα Ερυθραία: «Μύκονο» και «Αράχοβα» και την Κηφισιά: Μπαρούπολη και Σουβλακούπολη.

Θα προστατέψουμε με όποια δυνατότητα μας παρέχει ο νόμος τις πόλεις μας από την αλλοίωση της ταυτότητας τους και την επέλαση των καταστημάτων διασκέδασης.

Η προηγούμενη Διοίκηση, εν μέσω θέρους 2014, μας παρέδωσε δεκάδες άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να έχουν συνεδριάσει τα αρμόδια όργανα. Σήμερα ως Αντιπολίτευση ορισμένοι εργάζονται ως Δικηγόροι και Πολιτικοί Μηχανικοί των επιχειρήσεων αυτών.

Την ίδια ώρα κάποιοι εγκαλούν την Διοίκηση για διαφθορά επειδή προσπαθεί να τηρήσει το νόμο. Ποιοι είναι οι πραγματικά διεφθαρμένοι; Θα μας διδάξουν ήθος τα νυχτερινά κέντρα;

Ο Δήμος Κηφισιάς προβαίνει στη διαδικασία σφράγισης καταστήματος επί της οδού Κασσαβέτη, αρ. 11, καθώς λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Έχει προηγηθεί έλεγχος του φακέλου του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος το 2014. Διαπιστώθηκαν παραβάσεις καθώς η χρήση στην περιοχή είναι μη επιτρεπτή και προστατεύεται από Προεδρικά Διατάγματα.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η Πολεοδομία Κηφισιάς μετά από αυτοψία της (26/11/14) έχει διατάξει την παύση των εργασιών του και την επιβολή προστίμων που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προσέφυγε στην Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης της οποίας η απόφαση (23/12/14) εναρμονίστηκε με αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς (9/12/14) και η προσφυγή του απερρίφθη.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε έλεγχος της Αστυνομίας (18/04/15) όπου διαπίστωσε ότι το κατάστημα λειτουργεί παράνομα και χωρίς άδεια λειτουργίας. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη, μετά από αίτημα του, με τον Δήμαρχο.

Ο Δήμος Κηφισιάς τηρεί τη νομιμότητα. Μετά την δεύτερη απόρριψη του Διοικητικού Πρωτοδικείου για αναστολή της σφράγισης, θα συνεχίσει την διαδικασία σφράγισης στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο λειτουργεί κατά παράβαση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς και της Περιφέρειας.

Η Νέα Διοίκηση του Δήμου δεν χορηγεί άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος σε καταστήματα που είχαν εμπορική χρήση προηγουμένως.

Η Δημοτική Αρχή δεν εθελοτυφλεί, αλλά εφαρμόζει τους νόμους αμερόληπτα, ισότιμα και παρεμβαίνει δραστικά όταν αυτοί καταστρατηγούνται.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία «μπαράκια» και καταστήματα εστίασης άνοιγαν με το «έτσι θέλω». Πλέον όχι! Τώρα προσπαθούν με τραμπουκισμούς, τρομοκράτηση και την συνεχή υποστήριξη της προηγούμενης Διοίκησης. Δεν υποχωρούμε!»

Δείτε το εν λόγω άρθρο στο protothema.gr πατώντας ΕΔΩ……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here