Αναμενόμενη……η άκαρπη ψηφοφορία για τον Συμπαραστάτη του Δημότη!

0
210

Δεν καρποφόρησε και η δεύτερη προσπάθεια του Δημάρχου να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στην Κηφισιά, στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2015.

Αυτή τη φορά είχαμε εννέα υποψήφιους, εκ των οποίων παραβρέθηκαν πέντε, αφού τέσσερις ούτε καν εμφανίστηκαν στο συμβούλιο.

Όπως μάλιστα επισήμανε ένας εκ των υποψήφιων, ο κ. Οικονομόπουλος, η ασθενής παρουσία των μελών του δημοτικού συμβουλίου έδειχνε από την αρχή ότι δεν επρόκειτο να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη και σ' αυτήν τη συνεδρίαση.

Πράγματι, οι παρόντες στο συμβούλιο ήταν 34, έναντι 41 που είναι όλοι, ενώ για την εκλογή Συμπαραστάτη χρειαζόταν μία πλειοψηφία 27 συμβούλων.

Τέσσερις από τους πέντε υποψήφιους μίλησαν στο συμβούλιο για τη θέλησή τους να εκλεγούν, ώστε να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Βάρσος ανέφερε ότι δεν χρειάζεται να κατατεθεί αυτό το κονδύλιο από τα ταμεία του Δήμου για μία ακόμα έμμισθη θέση, αλλά τα λεφτά να κατατεθούν για επίλυση προβλημάτων της πόλης, όπως π.χ. οι παιδικές χαρές.

Στον ίδιο τόνο μίλησε και ο κ. Καπάτσος, ενώ ο κ. Κανακάκης αμφισβήτησε τη νομιμότητα της επαναληπτικής διαδικασίας εκλογής του Συμπαραστάτη.

Οι υποψήφιοι Συμπαραστάτες ήταν κατά σειρά ψήφων οι εξής: Μαρία – Χριστίνα Κεζά (12), Αναστάσιος Οικονομόπουλος (6), Αναστασία Κοτοπούλη (5), Νικόλαος Κανελλόπουλος (5), Γιώργος Κόκκας (3), Ελευθέριος Διονυσιώτης (1), ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος.

Υποψήφιοι ήταν επίσης οι κ.κ. Κων/νος Σπηλιωτόπουλος, Μαρίνος Παπαδόπουλος ο οποίος είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του στις 08/09/2015 και Αδαμαντία Βούλγαρη.

Ο κ. Θωμάκος κάλεσε τους υποψήφιους σε επαναληπτική ψηφοφορία στις 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Υ.Γ. Ελπίζουμε, αυτή την φορά, η προσπάθεια του Δημάρχου να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στην Κηφισιά να βρει την δέουσα ανταπόκριση από τα μέλη της συμπολίτευσης τα οποία με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του Δημότη να επιλέξει Συμπαραστάτη ο οποίος (1) να είναι ανεξάρτητος, αμερόληπτος και με επάρκεια (2) να μην εξαρτάται / επηρεάζεται από τους αιρετούς ή υπαλλήλους του Δήμου και (3) να διαθέτει γνώση / εμπειρία στην διαμεσολάβηση επί τυχόν προβλημάτων των δημοτών στη σχέση τους με τον Δήμο.

Δυστυχώς η εθελοτυφλία της πλειονότητας των μελών της συμπολίτευσης που επικράτησε δεν άφησε πολλά περιθώρια στο να εκλεγεί κατάλληλο άτομο το οποίο μάλιστα ήταν μπροστά στα μάτια μας…….για Συμπαραστάτης!!

Το μόνο που καταφέραμε την τελευταία φορά ήταν να έχουμε οκτώ υποψήφιους με τα όσα προσόντα διαθέτουν, εκ των οποίων παραβρέθηκαν μόνο οι πέντε, αφού οι τρεις ούτε καν εμφανίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here