Αναπόφευκτη η Ελληνοτουρκική Σύρραξη, σύμφωνα με τον Γιώργο Φίλη.

0
259

Αυτό που γράφουμε εδώ και μήνες στο Ολυμπία, ότι δηλαδή η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο, ενώ εμείς ονειρευόμαστε διάλογο, επιβεβαίωσε ο διδάκτωρ Γιώργος Φίλης.

Ο Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, αναλυτής Ευρωπαικών θεμάτων και ειδικός στα Ελληνοτουρκικά κ. Γιώργος Φίλης ήταν ξεκάθαρος μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με το Μάνεση».

Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σε τροχιά στρατιωτικής αντιπαράθεσης. Όχι σε κάποιον αόριστο μελλοντικό χρόνο, αλλά σύντομα. Το εάν θα είναι μικρό ή μεγάλο «θερμό επεισόδιο», είναι κάτι που αναμένεται να το δούμε.

Ο Γιώργος Φίλης πάντως θεωρεί ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη για να αντιπαρατεθεί στρατιωτικά με την Ελλάδα, γεγονός που ενισχύεται από την κλιμάκωση των επιθετικών δηλώσεων υψηλόβαθμων τούρκων αξιωματούχων, του υπουργού άμυνας Ακάρ, και φυσικά του ίδιου του Ερντογάν.

Αυτή η σύρραξη, μικρή ή μεγάλη, θα γίνει μάλιστα σύντομα, διότι όπως είπε ο κύριος Φίλης, το «παράθυρο ευκαιρίας» για την Τουρκία να αντιπαρατεθεί στρατιωτικά με την Ελλάδα «κλείνει», με την έλευση των Ραφάλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here