Αναστέλλει τα έργα της στην Ελλάδα η Eldorado Gold.

0
208

Αναστολή όλων των εργασιών και επενδύσεών της στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η εταιρία Eldorado Gold Corporation.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρία, αλλά και η ελληνική θυγατρική της, Ελληνική Χρυσός, παύουν τις επενδύσεις τους στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα, καθώς, όπως υποστηρίζουν, παρά τις επανειλημμένες απόπειρες να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση, αντιμετωπίζουν σοβαρά κωλύματα και καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών για την κατασκευή και την ανάπτυξη των έργων τους στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες και επηρέασαν σημαντικά το κόστος των έργων, εμποδίζοντας, έτσι, την επένδυση.

Σημειώνεται ότι η επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της περιοχής, που διαμαρτύρονταν για σοβαρές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις από την εξόρυξη χρυσού.

Επιπλέον, εκκρεμεί απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με την εγκυρότητα των αδειών λειτουργίας της επιχείρησης στις Σκουριές, απόφαση η οποία αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Eldorado Gold, «η εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών».

Υ.Γ. Skouries ιδού το μέγα σκάνδαλο Παπανδρέου-Μπόμπολα με τον Εμίρη του Κατάρ μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υ.Γ.1. Πολιτικό πρόσημο στην κίνηση Eldorado βλέπει η Γεροβασίλη: Σύνδεση με ομιλία Τσίπρα σε ΔΕΘ.

Υ.Γ.2. Ο ΣΚΑΙ που δεν έδειξε την συνέντευξη του Πρωθυπουργού (όποιος κι αν ήταν) αλλά έβγαλε έκτακτο για την συνέντευξη της El Dorando. 

{videobox}b8cJKNGUXmo{/videobox}

Υ.Γ.3. Πρόεδρος Eldorado: «Όμηρος πολιτικών σκοπιμοτήτων» η επένδυση.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here