ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Σφαγή στην Bucha; Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς για τις δολοφονίες αμάχων.

0
283

Ένα περίεργο στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ουκρανοί γίνεται όπλο στα χέρια των Ρώσων.

Η ανθρωπότητα συγκλονίζεται για άλλη μια φορά από την θηριωδία που αποκαλύφθηκε στην ουκρανική πόλη Bucha. Όπως ισχυρίζονται οι Ουκρανοί παρουσιάζοντας μάλιστα και σχετικά βίντεο, οι Ρώσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δολοφονώντας αμάχους.

Στο συγκεκριμένο βίντεο που διανέμεται, οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι σε ένα από τα κτίρια στη Bucha, οι Ρώσοι έστησαν έναν θάλαμο βασανιστηρίων στον οποίο πυροβόλησαν ανθρώπους.

Σφαγή στην Bucha: Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς για τις δολοφονίες αμάχων

Σύμφωνα όμως με τους Ρώσους, οι ντόπιοι (όχι όλοι, αλλά πολλοί) βάζουν λευκά κουρέλια ή κορδέλες στα μανίκια τους για κάθε ενδεχόμενο, κατά την παρουσία των Ρωσικών στρατευμάτων. Ήταν το σήμα αναγνώρισης-«φίλος ή εχθρός». Για τον Ουκρανικό στρατό, αντίστοιχα, αυτό το σημάδι σημαίνει «εχθρός». Η ακόμα χειρότερα, «προδότης».

Σύμφωνα με τους Ρώσους λοιπόν, στο 22ο δευτερόλεπτο του βίντεο, στο θύμα στα αριστερά-υπάρχει η χαρακτηριστική λευκή κορδέλα, το σήμα αναγνώρισης «φιλορώσων».

Έτσι οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι όταν οι Ουκρανικές δυνάμεις μπήκαν στη Bucha, άρπαξαν ανθρώπους, τους έσυραν στο υπόγειο, τους βασάνισαν για να μάθουν πληροφορίες και τους δολοφόνησαν για «συνεργασία» με τα Ρωσικά στρατεύματα.

Σε άλλο ένα βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα πάντως από κρατικές πηγές, φαίνεται με μία προσεκτική ματιά το ένα υποτιθέμενο θύμα να κουνάει το χέρι του, ενώ ένα δεύτερο θύμα φαίνεται από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου, αφού η κάμερα έχει περάσει, να ανακάθεται.

Δείτε τη συγκεκριμένη σκηνή:

Υ.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Να λογοδοτήσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο όποιος διέπραξε εγκλήματα πολέμου.

«Οι ανατριχιαστικές εικόνες και πληροφορίες από την πόλη  Bucha για Ρωσικές θηριωδίες και εκατοντάδες άμαχους νεκρούς, προκαλούν αποτροπιασμό και πρέπει άμεσα να διερευνηθούν», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

«Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για ειρήνη με τερματισμό της ρωσικής εισβολής, η οποία οδηγεί καθημερινά στον θάνατο αμάχων, και να λογοδοτήσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο όποιος διέπραξε εγκλήματα πολέμου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ.1. Ταρακουνήθηκε το κέντρο των Αθηνών από την πρωτόγνωρη αυτοκινητοπομπή υπέρ Ρωσίας.

Διχασμένη η Αθήνα καθως την ωρα που πολίτες έδειχναν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία και τον άμαχο πληθυσμό της με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, στη λεωφόρο Συγγρού συγκεντρώθηκαν άνθρωποι, οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτοκινητοπομπή, κρατώντας…Ρωσικές και Ελληνικές σημαίες.

Έτσι ζήσαμε την σκηνή, την στιγμή οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα με τις Ουκρανικές σημαίες, να βλέπουν ξαφνικά να περνάει από μπροστά τους η αυτοκινητοπομπή με τις Ρωσικές σημασίες. Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here