Ανδρέας Ξανθός-Μείζον Ηθικό και Πολιτικό ζήτημα, η διαχείριση των μοριακών τεστ.

0
501

«Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα» για την Κυβέρνηση, δημιουργούν οι «σημερινές αποκαλύψεις για την απόφαση του υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης της 1ης ΥΠΕ να διενεργούνται τα μοριακά τεστ που παραγγέλλονται από τα δημόσια νοσοκομεία σε συγκεκριμένο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο που έχει σχέση με μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία».

Αυτό τονίζει σε δήλωση του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός και προσθέτει ότι «είναι προφανής διαχειριστική ανεπάρκεια, η έλλειψη επιτελικού σχεδιασμού και η ανικανότητα έγκαιρης προμήθειας αντιδραστηρίων για τα δημόσια εργαστήρια (ΕΚΕΑ, ΑΧΕΠΑ κ.λπ.)».

Επισημαίνει ότι αυτό, «λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην εργαστηριακή διερεύνηση ύποπτων κρουσμάτων και των επαφών τους, έχει ήδη κόστος για τη Δημόσια Υγεία».

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι όμως εκεί που «έχει ξεπεραστεί κάθε όριο θρασύτητας, είναι η σκανδαλώδης πολιτική απόφαση να δοθεί η “δουλειά” και το Δημόσιο χρήμα σε “ημέτερο”, χωρίς διαφάνεια, χωρίς κριτήρια, χωρίς ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, χωρίς ισότιμη μεταχείριση των πιστοποιημένων ιδιωτικών εργαστηρίων. Χωρίς αιδώ».

Ο κ. Ξανθός υποστηρίζει ότι οι παραιτήσεις των υπευθύνων «γι’ αυτή τη χυδαιότητα, είναι το λιγότερο που μπορεί να ζητηθεί» και πως «ο κ. Μαγιορκίνης είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να παραμένει μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων».

Σημειώνει ότι «πρέπει να περιφρουρηθεί το κύρος και η αξιοπιστία της Επιτροπής, ειδικά αυτή την περίοδο έξαρσης της πανδημίας» και προσθέτει ότι σοβαρό ζήτημα υπάρχει και για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συνολικά την κυβέρνηση.

Καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την πανδημία «ως ευκαιρία ιδιοτελών επιδιώξεων, απαξιώνοντας τους θεσμούς, τον επιστημονικό κόσμο, τους ανθρώπους που με εντιμότητα μοχθούν για τη Δημόσια Υγεία».

Σχολιάζει, τέλος, ότι «τώρα καταλαβαίνουν και οι πιο δύσπιστοι γιατί δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Διακομματική Επιτροπή της Βουλής που θα διασφάλιζε διαφάνεια στις έκτακτες προμήθειες, δαπάνες και προσλήψεις λόγω covid-19».

Υ.Γ. ΚΚΕ για κυβέρνηση: Σπεύδει να παραδώσει με το αζημίωτο πελατεία σε ιδιωτικούς ομίλους.

«Την ώρα που η Κυβέρνηση άφησε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) χωρίς επαρκή αντιδραστήρια για τα τεστ, με αποτέλεσμα τη διακοπή των μοριακών ελέγχων για τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, σπεύδει να παραδώσει πελατεία “με το αζημίωτο” σε ιδιωτικούς διαγνωστικούς ομίλους, αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στα νοσοκομεία της Αττικής μέσω του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την προώθηση από την κυβέρνηση των διαγνωστικών τεστ σε Ιδιωτικούς Ομίλους».

«Η υπόθεση» επισημαίνει το σχόλιο στη συνέχεια, «γίνεται ακόμη πιο σκανδαλώδης, από τη στιγμή που η Κυβέρνηση συνιστά στα νοσοκομεία να συνάψουν σύμβαση με συγκεκριμένο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο, με το οποίο συνδέεται ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here