Ανοικτή επιστολή ελλήνων εκπαιδευτικών.

0
244

Αξιότιμοι κ.κ. βουλευτές της Γερμανικής Βουλής,

Λαμβάνουμε το θάρρος να σας κοινοποιήσουμε το παρόν μήνυμα, με στόχο να σας ενημερώσουμε πλήρως για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και ειδικότερα στην Παιδεία.

Η κυβέρνηση Σαμαρά σας λεει ότι προχωρά σε μεταρρυθμίσεις. Το υπουργείο Παιδείας σας λεει ότι έκανε τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία.

Σας λένε ψέματα, γιατί εσείς ποτέ δεν θα ψηφίζατε στο δικό σας κοινοβούλιο, στη δική σας χώρα το άρθρο 82 του ν. 4172/23-07-2013 (ΦΕΚ 167 τ. Α.).

Ειδικότερα:

1. Δεν θα ψηφίζατε ποτέ την εργασιακή διαθεσιμότητα 2122 εκπαιδευτικών αξιοκρατικά διορισμένων (γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, επετηρίδα), κρατώντας στο γερμανικό δημόσιο και μισθοδοτώντας Αγροφύλακες (είναι τα ρουσφέτια του κ. Κων/νου Μητσοτάκη που δεν διορίστηκαν στο δημόσιο το 1993, γιατί άλλαξε η κυβέρνηση, αλλά διορίστηκαν επί κ. Καραμανλή το 2006 σε ηλικία 45 με 55 χρονών, και χωρίς κανένα προσόν. Αυτοί είναι 7000 με 8000 άτομα).

Δεν θα διορίζατε 12 επιπλέον υπαλλήλους στη βουλή σας (αυτοί διορίστηκαν επί κ. Σαμαρά το 2013). Δεν θα το κάνατε γιατί σέβεστε τους πολίτες σας και θέλετε να τους παρέχετε μια καλή Δημόσια Διοίκηση. Γιατί θα πλήττατε το αίσθημα δικαίου των πολιτών σας.

2. Δεν θα καταργούσατε τον Τομέα Υγείας που έχετε στη δημόσια Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, γιατί όπως και εκεί έτσι και εδώ έχει μεγάλη ζήτηση από τους μαθητές και απορρόφηση από την Αγορά Εργασίας

3. Δεν θα λέγατε ποτέ σε 2122 εκπαιδευτικούς με Παιδαγωγική εμπειρία πολλών ετών, παιδαγωγική κατάρτιση ΑΣΠΑΙΤΕ, ορισμένοι δεύτερα πτυχία π.χ. γυμναστές, βιολόγοι κ.α., ορισμένοι μεταπτυχιακά και ορισμένοι διδακτορικά, ότι στα πλαίσια του εξορθολογισμού του Δημοσίου θα πρέπει να πάνε να εργαστούν στα νοσοκομεία, γιατί εκεί θα είναι αποδοτικότεροι, γιατί θα σεβόσασταν τη νοημοσύνη των πολιτών σας.

Μετά από αυτά που διαβάσατε αναλογιστείτε σας παρακαλούμε εάν αυτό που έγινε στην εκπαίδευση της Ελλάδας θα το ονομάζατε εσείς μεταρρύθμιση. Σκεφτείτε αν τελικά το ψηφίζατε πως θα ένιωθαν οι δικοί σας πολίτες για την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα σας.

Είμαστε πολίτες της ΕΕ και ζητούμε θεσμικά ίση μεταχείριση.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here