Ανοικτή Επιστολή σχετικά με τα απαιτούμενα Μεγάλα Έργα στον Δήμο Κηφισιάς.

0
481

Ανοικτή επιστολή με διατύπωση απόψεων Υπογράφοντος προς αρμοδίους εμπλεκόμενους εκ της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως (νυν ως και υποψηφίους για τις εκλογές του 2023).

Κυρίες και Κύριοι,

Στα πλαίσια της από 5ετίας συνδρομής μου των αρμοδίων Φορέων Πολιτείας, ΔΚ, ως και πρόσφατα υποψηφίων για τις ερχόμενες εκλογές του 2023 (Εθνικές περί την άνοιξη  και Αυτοδιοικήσεως περί τον Οκτώβριο), υπόψη για άμεσο ανάλογο προγραμματισμό και στη συνέχεια για υλοποίηση το ταχύτερο δυνατόν των ακολούθων μεγάλων απαιτούμενων έργων στη Μητροπολιτική μας πόλη (Κηφισιά-Ν. Ερυθραία και Εκάλη) για κάλυψη των πολλαπλών και λίαν αξιόλογων Πολιτιστικών-Καλλιτεχνικών και Αθλητικών αναγκών της:

  1. Κατ’ αρχάς η πάσει θυσία, εντός του τρέχοντος διμήνου προ των Εθνικών Εκλογών, εξασφάλιση μεταβίβασης στον ΔΚ των δύο (2) οικοπέδων της «ΔΥΠΑ» στη Κ. Κηφισιά (Αχαρνών και Αθ. Διάκου, περίπου 8.5 στρεμμάτων) προς ανέγερση εκεί του νέου «Κέντρου Πολιτισμού Κηφισιάς», ως σχετικές εισηγήσεις προς τους εμπλεκόμενους Φορείς των «Φ.ΚΠΚ» και πρόσφατου «Ψηφίσματος» Τοπικών Συλλόγων μας. Μετά την απόκτηση των οικοπέδων αυτών (και όχι άλλων σε διάσπαρτους χώρους!…) επιλογή, κατά τα προβλεπόμενα ή απ’ ευθείας ανάθεση, ειδικού Αρχιτεκτονικού Γραφείου για την εκτέλεση προσχεδίου και προπλάσματος του «ΚΠΚ» προς παρουσίαση σε επιλεγμένους έχοντες και κατέχοντες. προκειμένου συμβάλουν στη κατασκευή του ως Δωρητής/ες ή Χορηγοί (κατά τα πρότυπα των «ΙΣΝ», «Μεγάρου Μουσικής Αθηνών», κλπ). Επισημαίνεται ότι λόγω συζητούμενης πιθανής υποβολής αιτήματος του ΔΚ για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», ως πέτυχε πρόσφατα ο Δήμος Ελευσίνας, τούτο θα έχει πιθανότητα αποδοχής  για ευνόητους λόγους ΜΟΝΟ εφόσον θα υπάρχει το νέο «ΚΠΚ».
  2. Άμεση εκμετάλλευση των προ ολίγων ημερών (σε τελετή κοπής πίτας) εξαγγελιών του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη για στήριξη επιτέλους έναρξης κατασκευής του από ετών εγκεκριμένου έργου ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ στη Κ. Κηφισιά.
  3. Συνέχιση ΔΚ σε συνεργασία μετά ΔΣ / ΧΑΝ και Χορηγών των έργων για τη σταδιακή και πλήρη ενεργοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της ΧΑΝ (κάτω από σταθμό ΗΣΑΠ) ως και ανακατασκευή του πυρπολημένου κτιρίου, που τυγχάνει να είναι και διατηρητέο με ότι αυτό συνεπάγεται.
  4. Άμεση υλοποίηση της προ ετών προτάσεώς μου για αύξηση των καθημένων στο «ΑΙΘΡΙΟ» του ΔΚ (κατά 200 περίπου θέσεις) με αντικατάσταση των «πολυθρόνων» από «καθίσματα γηπέδου» (ως ΟΑΚΑ,) και κατασκευή στο πίσω μέρος της εκεί σκηνής χώρων λίαν απαραιτήτων για τους Καλλιτέχνες (ως Καμαρίνι και WC).
  5. Άμεση υλοποίηση προ ετών προτάσεώς μου για τοποθέτηση ελαφρού απλού στεγάστρου στο χώρο μουσικών εκδηλώσεων στο ΑΛΣΟΣ κατά την Ανθοκομική έκθεση κλπ για προστασία από υγρασία και άνεμο των Καλλιτεχνών, ως το αντίστοιχο στο «Hollywood Bowl Theater».

Προς επίτευξη τόσο των ανωτέρω έργων, ως και τυχόν άλλων μεγάλων, προτείνεται να δημιουργηθεί εκτός οργανογράμματος νέα Διεύθυνση στο ΔΚ με την επωνυμία «Διεύθυνση Μεγάλων Έργων Κηφισιάς (ΔΜΕΚ)», υπαγόμενη απ’ ευθείας στον Δήμαρχο, για τον προγραμματισμό και υλοποίησή τους, σε συνεργασία μετά των «Φ.ΚΠΚ» και λοιπών εμπλεκομένων αρμοδίων Φορέων και Ιδιωτών.

Παραμένοντας στη διάθεση οιουδήποτε για επεξηγήσεις και τυχόν συνδρομή.

Για την ακρίβεια,
Μάρκος Μάστρακας, Υποναύαρχος ΠΝ (εα),

Πρόεδρος ΔΣ/ΟΣΑΕ και Μέλος των «Φ.ΚΠΚ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here