Ανοικτή επιστολή του Σωματίου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου «Ταξίδι στον χρόνο….» της εφημερίδας «Τύπος Κηφισιάς».

0
539

Κύριε Διευθυντά,

Σας αποστέλλω την από 12.6.17 επιστολή του Σωματείου μας «Καπετάν Μίκης Ζέζας – Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά» που απευθύνεται στην Εφημερίδα «Τύπος Κηφισιάς».

Θερμή παράκληση να την δημοσιεύσετε στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα Kifisia Press.

Σας ευχαριστούμε πολύ,

Εκ μέρους του ως άνω Σωματείου μας,

Γιάννης Π. Μελάς
Πρόεδρος

<< Κηφισιά, 12 Ιουνίου 2017

Προς την εφημερίδα "ΤΥΠΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ"
Κηφισίας 283 & Σολωμού 2
14561 Κηφισιά

Αγαπητή κ. Καραχάλιου,

Διαβάζοντας, εις το προς παρουσίαση βιβλίο εκδόσεως σας, «Ταξίδι στο χρόνο….» το συνοδευτικό σας κείμενο που αφορά στο Σωματείο με την επωνυμία "ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ", σπεύδουμε να παρατηρήσουμε και να σας ενημερώσουμε για την ύπαρξη ορισμένων στοιχείων ή παραλείψεις αυτών, τα οποία μάλλον εκ παραδρομής ή λανθασμένης πληροφόρησης παρεισέφρησαν ακουσίως εις το κείμενό σας.

Αναφερόμεθα στα εξής παρακάτω βασικά:

1)Το Σωματείο μας δεν ιδρύθηκε πριν από δέκα πέντε χρόνια, όπως γράφετε, αλλά μία μικρή τον αριθμό αλλά μεγάλη περί την ευαισθησία της ομάδα, μερικών εκ των σημερινών μελών του Σωματείου, από ετών κατέβαλε προσπάθειες για την γνωστοποίηση της άμεσης ανάγκης διάσωσης της Οικίας Παύλου Μελά, στην οδό Τατοΐου 50 στην Κηφισιά, που τελεί υπό συνθήκες εγκατάλειψης και ετοιμορροπίας.

Μετά την περαίωση όλων των απαραιτήτων διαδικασιών ενώπιον του κατά τόπου και καθ’ ύλην αρμόδιου δικαστηρίου, το Σωματείο μας συνεστήθη με τη διάταξη υπ’ αριθμ. 316 της 20/10/2016, του Ειρηνοδίκη Αμαρουσίου και καταχωρήθηκε στο αρμόδιο βιβλίο του Πρωτοδικείου Αθηνών με αριθμό μητρώου 31356.

2)Εις ότι αφορά όντως το ενδιαφέρον προς το Σωματείο μας από τον Σύλλογο Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς, που μας στήριξαν ηθικώς και ουσιαστικώς, συμβάλλοντες τα μάλα, θα θέλαμε να προσθέσουμε και την εξ΄ ίσου ουσιαστική ηθική και υλική στήριξη μας από όλα τα μέλη του Σωματείου αυτού, αλλά και από τρίτους ευαισθητοποιημένους πολίτες και φορείς από όλη την Ελλάδα, όπως π.χ. ο Σύλλογος "Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Νομού Καστοριάς", ο Πανελλήνιος Σύλλογος απογόνων Μακεδονομάχων "Παύλος Μελάς", ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 (Έφεδροι και φίλοι Ειδικών Δυνάμεων), και πολλοί άλλοι που διαπιστώνουν την αναγκαιότητα της διάσωσης της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά, αποδίδοντας σ’ αυτό το μνημείο της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς τη συμβολική και πολιτιστική αξία που του πρέπει στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αλλά και τη σημασία της διάσωσής του για τις επερχόμενες γενεές των απανταχού Ελλήνων.

3)Αναφέρετε εις το κείμενο σας τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Γιάννη Μελά ως εγγονό του Ήρωα. Είμαστε βέβαιοι ότι η παντελώς λανθασμένη αυτή πληροφορία, σας εδόθη από λάθος προφανώς, καθότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Γιάννης Μελάς, αποτελεί μέλος της ίδιας ευρύτερης Ηπειρωτικής οικογένειας «Μελά», από την ίδια ρίζα της οποίας κατάγεται και ο Ήρωας Μακεδονομάχος.

Ουδέποτε αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Μελάς ως εγγονός του Μακεδονομάχου. Ως γνωστόν, οι δύο εγγονές του Παύλου Μελά είναι η κ. Ναταλία Κωνσταντινίδη – Μελά κάτοικος Αθηνών και η κ. Ναταλία Ιωαννίδη – Μελά κάτοικος Κηφισιάς.

4)Τέλος, αναφέρεστε στο κείμενό σας σε προσωρινή διοίκηση του Σωματείου αυτού. Τούτο είναι προδήλως εσφαλμένο, πολλώ δε μάλλον που ο συντάκτης του κειμένου περί το Σωματείο μας στο ως άνω αναφερόμενο βιβλίο σας, αναφέρεται σε προ δεκαπενταετίας συσταθέν Σωματείο.

Πως είναι δυνατόν να έχει συσταθεί νομικό πρόσωπο προ δεκαπενταετίας και να έχει προσωρινή διοίκηση; Το παρόν διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου μας είναι νόμιμα εκλεγμένο και ουχί προσωρινό.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, σας παρακαλούμε θερμά να προβείτε άμεσα και προ της "παρουσιάσεως" στις 24/6/2017 του εν λόγω πονήματος – βιβλίου:

1.Εις την ενημέρωση υπάρξεως της παρούσης επιστολής μας (π.χ. ΠΑΡΟΡΑΜΑ)

2.Εις την άμεση παρουσίαση της παρούσης επιστολής μας εις το προσεχές τεύχος της εφημερίδας σας "ΤΥΠΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ", που θα κυκλοφορήσει, καθώς και όπου αλλού δει, προκειμένου ν’ αρθούν τυχόν υφιστάμενες ή δυνάμενες να προκληθούν παρεξηγήσεις εκ των ανακριβειών που περιλαμβάνονται στην αναφορά του ως άνω αναφερόμενου βιβλίου στο Σωματείο με την επωνυμία "ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ", αλλά και στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού κ. Γιάννη Π. Μελά.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ του Σωματείου μας
«ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ»

Ο Πρόεδρος
Γιάννης Π. Μελάς. >>

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here