Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.

0
444

Στο newsletter  του Documento με ημερομηνία 20/04/20 για τον κορωνοϊό, ο αναγνώστης Γιώργος Θεοφιλάκος είχε στείλει την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό:

«Πρωθυπουργέ μου,

Εσείς που γαλουχηθήκατε σε οικογένεια πολιτικών και είχατε μέντορα τον συγχωρεμένο πατέρα σας, ο οποίος σε 3 χρόνια πρωθυπουργίας του σχεδόν διπλασίασε το χρέος της Ελλάδας.

Εσείς που επαίρεστε ότι κατέχετε 3 πτυχία και λέτε ότι αυτά είναι πιστοποιητικά αριστείας ικανά να σας κάνουν πρωθυπουργό.

Εσείς που στην τελευταία θητεία σας ως υπουργός διαλύσατε το ΕΣΥ με τις απολύσεις σας.

Εσείς που γίνατε αρχηγός της ΝΔ μέσα από αδιαφανείς και αμφιλεγόμενες διαδικασίες έχοντας στην πρώτη ψηφοφορία έρθει δεύτερος και καταϊδρωμένος σε μεγάλη απόσταση από τον πρώτο κ. Μεϊμαράκη.

Εσείς που μάλλον τότε γνωρίσατε τους άριστους και ειδικούς «επιστήμονες» που θα σας έκαναν πρωθυπουργό.

Εσείς που αφού δηλητηριάσατε τους πολίτες με τη δήθεν προδοσία της Συμφωνίας των Πρεσπών και που χρησιμοποιήσατε την τραγωδία στο Μάτι για καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς, σε αγαστή συνεργασία και με την απροκάλυπτη βοήθεια των ΜΜΕ που έδωσαν και δίνουν μέχρι σήμερα τα ρέστα τους, καταφέρατε στις 7 Ιουλίου 2019 να γίνετε πρωθυπουργός, ο πρώτος υποψήφιος πρωθυπουργός που δεν μίλησε στο Σύνταγμα, φοβούμενος τι άραγε, και που ήταν εξαφανισμένος από την κοινωνία για αρκετές μέρες προεκλογικά, αγόμενος και φερόμενος από τους σπόνσορές σας.

Εσείς που το βράδυ των εκλογών δεχτήκατε πρώτο τον μεγάλο χορηγό και τον γιο του για να σας συγχαρεί.

Εσείς που υπουργοποιήσατε στη συνέχεια ακραιφνείς ακροδεξιούς ανάμεσα σε διάφορους ακατάλληλους, οπαδούς του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, κατά κόρον, ανίκανους και επιεικώς μέτριους.

Εσείς που πήρατε την οικονομία με πλεόνασμα και στο τέλος του Φλεβάρη είχε σχεδόν 2 δισ. έλλειμμα αλλά λόγω κορωνοϊού και σιωπητηρίου των ΜΜΕ σας δεν πολύ-μαθεύτηκε, και μεταξύ μας αμφιβάλλω ότι το γνωρίζετε.

Εσείς που πριν από λίγες μέρες, χωρίς να ντρέπεστε, στείλατε συγχαρητήρια στη Βόρεια Μακεδονία καλωσορίζοντάς τη στο ΝΑΤΟ και της ευχηθήκατε καλή επιτυχία στη διαδικασία ένταξης της στην ΕΕ.

Εσείς που ξαφνικά αποφασίσατε να επισκεφτείτε ένα νοσοκομείο με τη μασκούλα στο πρόσωπο την ώρα ακριβώς που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδινε συνέντευξη τύπου με σοβαρότατες προτάσεις για την επερχόμενη οικονομική κρίση δείχνοντας έτσι εμφανώς με περίσσιο κυνισμό και αλαζονεία την περιφρόνησή σας στον θεσμικό ρόλο του κ. Τσίπρα.

Εσείς που τα μόνα καλά που κάνατε για τη χώρα σε 7,5 μήνες είναι η απόφασή σας για το τσιγάρο και η επιλογή ενός πραγματικού ειδικού όπως ο κ. Τσιόδρας για να χειριστεί το πρόβλημα με τον κορωνοϊό. Τίποτε άλλο.

Εσείς και η κυβέρνησή σας που κινείται ανάμεσα στο ψεύδος, στην αλαζονεία, στον κυνισμό και στην υποκρισία.

Εσείς που το μόνο στο οποίο είστε συνεπής είναι η εκπλήρωση των ανειλημμένων υποχρεώσεών σας προς τους σπόνσορες και τους χορηγούς σας. Δεν είναι μόνο αυτά που τους δίνετε φανερά, είναι και αυτά που θέλετε να τους χαρίσετε, ξεδιάντροπα. Κάτι δοσούλες πάνω από 20 εκατομμύρια. Εν τω μέσω της κρίσης, τώρα, γιατί μετά, μέσα στην επερχόμενη βαριά οικονομική κρίση, θα είναι πολύ πιο δύσκολο.

Εσείς λοιπόν πρέπει να μάθετε ότι ένας αποδεδειγμένα υποκριτής πρωθυπουργός δεν έχει δικαίωμα να βγαίνει στο γυαλί και να μας λέει ότι είμαστε ήρωες για να μας κολακεύσει και ότι σε 5 βδομάδες έχουν γίνει στο ΕΣΥ, που ο ίδιος διέλυσε, όσα δεν έχουν γίνει δεκαετίες.

Ένας άξιος πρωθυπουργός θα ήταν ενημερωμένος ότι το πρωί της ημέρας της ομιλίας του βγήκε ένα πολύ σημαντικό γκάλοπ που έλεγε ότι το 66% των ερωτηθέντων είπε ότι έχει χρήματα να περάσει 1-3 εβδομάδες.

Ένας άξιος πρωθυπουργός θα έπρεπε να ξέρει όταν έταζε 400 ευρώ για τον καθένα σε 150.000 μακροχρόνια άνεργους ότι αυτοί δεν είναι 150.000 αλλά μόλις 550.000. Για να μην πουλάει φούμαρα στον κόσμο.

Κύριε  Μητσοτάκη, εσείς και η κυβέρνησή σας είστε μια μεγάλη φούσκα που αργά ή γρήγορα είτε θα ξεφουσκώσει είτε θα σκάσει. Καλά θα κάνετε λοιπόν να ψάχνετε τον Τσιόδρα της οικονομίας πλέον. Το τσουνάμι έρχεται. Και εμείς θα βγούμε από την καραντίνα κουρασμένοι μεν, πολύ δυνατοί δε.

Και μην ξεχνάτε δύο πράγματα:

Πρώτον το μαξιλάρι των 37 δις μαζεύτηκε από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και μόνο για το καλό αυτού του λαού μπορεί να διατεθεί και Δεύτερον, το κλασικό πλέον, κανένας και ποτέ δεν κατάφερε να κοροϊδεύει για πάντα όλους τους ανθρώπους.

Άλλωστε ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Σας εύχομαι υγεία και φώτιση.

Γιώργος Θεοφιλάκος
Συνταξιούχος Πολ. Μηχανικός»

Πηγή koutipandoras.gr

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδα μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Η Kifisia Press δεν λογοκρίνει τις γνώμες των σχολιαστών. Προειδοποίηση: Για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση άρθρων αντίθετα με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο της Kifisia Press.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here